IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Luxoft отчете 25% ръст на приходите за фискалната 2015 г.

За новата година компанията прогнозира още поне 20 на сто скок на приходите

17:43 | 14.05.16 г.
Luxoft отчете 25% ръст на приходите за фискалната 2015 г.

Разработчикът на софтуерни услуги и доставчик на иновативни IT решения на клиенти от цял свят Luxoft обяви, че приходите му за фискалната година, приключила на 31 март, са нараснали с 25 на сто до 650,8 млн. долара. Година по-рано сумата беше 520,5 млн. долара, посочват от компанията.

Съгласно общоприетите счетоводни принципи на САЩ (US GAAP) нетната печалба е в размер на 70,3 млн. долара, или 2,09 долара на акция с намалена стойност. Миналата година тези суми достигнаха съответно 63,1 млн. долара и 1,91 долара на акция.

Нетната печалба, несъгласувана с US GAAP, през последната фискална година достига 92,9 млн. долара, или 2,72 долара на акция с намалена стойност. През предходната година те бяха съответно 75,4 млн. долара и 2,28 долара на акция с намалена стойност.

От компанията посочват, че счетоводният ѝ баланс остава стабилен, а за това допринасят няколко фактора. На първо място това е увеличението на свободните парични потоци с 38,2% до 12,3% от приходите. На второ е липсата на дългосрочни задължения.

По думите на президента и главен изпълнителен директор на Luxoft Дмитрий Лошчинин компанията е реализирала висок ръст на приходите, като е намалила концентрацията на клиенти.

“Оптимизирахме отношението си към различните клиенти като източници на ръст на приходите – пренасочихме очакванията си от най-големия клиент към други значими партньори с голям потенциал. През последната година увеличихме вертикалните си предложения, разширихме центровете си за специфичен опит и добавихме специални услуги, включително консултации, подбор на архитектура за платформа, пакетен софтуер. Продължаваме да се разрастваме по целия свят и да увеличаваме присъствието си в различни региони на Европейския съюз с допълнителни центрове”, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още