IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo представи първия телефон с Project Tango

Phab 2 Pro предлага директен достъп до технологията за добавена реалност

12:18 | 10.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lenovo</em></p>

Снимка: Lenovo

Освен новия модулен смартфон Moto Z късно вечерта в четвъртък Lenovo представи и своя първи фаблет, базиран на технологията на Google Project Tango, благодарение на която устройството може да се ориентира в пространството около себе си, да разпознава обекти и да разбира на какво разстояние се намира от тях.

Компанията, която се бори за извоюването на пазарен дял, се надява, че новите модели ще ѝ помогнат да изпъкне на един пазар, на който има прекалено много приличащи си устройства в момента, пише Wall Street Journal.

Google разкри своите усилия по Project Tango в началото на 2014 г., а през януари тази година обяви и партньорството си с Lenovo. Възможностите за използването на технологията за разширена реалност са много – от камери, сензори и софтуер до създаването на триизмерни модели на вътрешни пространства.

Устройството на Lenovo, което ползва Project Tango, носи името Phab 2 Pro. То разполага с четири камери, включително една, създадена, за да улавя дълбочина. Фаблетът включва и технология за следене на движенията. Джаджата ще се появи по магазините през септември и в САЩ ще струва 499 долара без абонамент.

Устройството разполага с 6,4-инчов екран и метален корпус, а като дизайн прилича на своя предшественик – миналогодишния Phab модел. Екранът поддържа висока резолюция, а процесорът е Snapdragon 652 на Qualcomm. Фаблетът има 16-мегапикселова камера, 4GB RAM и скенер на пръстови отпечатъци. Батерията е 4000 mAh, а останалите функции – всичко, което можете да очаквате от модерен телефон с Android, пише The Verge.

Той е от ключово значение за развитието на Tango, тъй като става дума за първото устройство, което ще използва технологията, правейки я достъпна за потребителите. Въпреки това то е все още ранен пример за самата технология. Големият размер на Phab 2 Pro предполага, че той ще е по-нишово устройство.

По време на представянето на новите си телефони, Lenovo показа и нагледно какви са възможностите на Phab 2 Pro, като демонстрира как той се ориентира в пространството, как чрез добавена реалност на екрана се визуализират различни обекти (в случая динозаври и мебели), които изглеждат сякаш са вътре в залата. От екипа на Lenovo показаха и как устройството може да измерва разстояние и как може да се ползва за различни забавления.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още