IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba прогнозира 48% ръст на годишните си приходи

Компанията се опитва да разсее притесненията на инвеститорите, свързани с растежа ѝ

11:06 | 15.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайският концерн за електронна търговия Alibaba очаква 48% ръст на приходите за фискалната година, завършваща през март. Прогнозата на китайската компания е опит за разсейване на притесненията на инвеститорите за растежа й, пише Wall Street Journal. 

Директорите на Alibaba омаловажиха обаче друг важен показател- брутният обем на стоки, който често е използван от фирмата и нейните конкуренти за измерване на растежа на електронните трансакции. Alibaba е разследвана в САЩ заради счетоводните й практики, а данните, които предоставя за брутния обем стоки, са подложени на контрол от страна на инвеститортите.

Alibaba очаква по-бърз растеж на приходите в сравнение с предходната фискална година (33 на сто). Въпреки че част от очакваното увеличение през тази година се дължи на придобивания, приходите без придобитите компании се очаква да нараснат с 36%.

Решението на Alibaba да обяви прогнозата за приходите си идва в момент, в който компанията трябва да се справя с въпроси за своите бизнес перспективи на фона на забавянето на икономическия растеж на Китай и нарастващата конкуренция от страна на играчи като JD.com.

Междувременно разследването на счетоводните ѝ практики от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ добави ново предизвикателство пред фирмата.

Още по темата вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria:


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още