IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei очаква 32% ръст на приходите за 2016 г.

Компанията се радва на рекордни продажби на смартфоните P9 и P9 Plus

10:48 | 30.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайската технологична компания Huawei Technologies, която е един от най-големите производители на мрежово оборудване, заяви в петък, че очаква да отчете 32% ръст на приходите за 2016 г. Това се дължи на силното представяне на нейните бизнес платформи, предава Ройтерс.

Компанията, която се конкурира с шведската Ericsson за първото място на пазара на телекомуникационно оборудване, прогнозира, че приходите ѝ ще достигнат 520 млрд. юана (74,8 млрд. долара), коментира Ерик Сю, главен изпълнителен директор.

Digital Trends посочва, че китайският гигант продължава растежа си, обявявайки рекордни продажби на ключовите си модели смартфони P9 и P9 Plus. И макар двете устройства да не са пуснати на Запад за продажба, това не е спряло компанията да продаде над 10 млн. бройки от тях в световен мащаб. Това е и първия път, в който Huawei е продала поне 10 млн. бройки от някой от флагманите си.

Благодарение на това концернът е успял да продаде общо 33 млн. смартфона по време на третото тримесечие на 2016 г., както и да се радва на увеличаване на темпа на растежа си извън Китай и пазарния си дял в доста страни. По-специално става дума за “значителните пробиви” на пазари като Великобритания, Франция и Германия.

В бъдеще Huawei очаква да продаде 12 млн. бройки P9 и P9 Plus до излизането на новите модели, част от които са обявени за 2017 г.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още