IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук: Apple вярва в доброто бъдеще на Великобритания след Brexit

Главният изпълнителен директор на компанията се срещна с британския премиер Тереза Мей

09:20 | 10.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че технологичният гигант продължава да вярва в доброто бъдеще на Великобритания извън Европейския съюз (ЕС), предава Bloomberg.

Изявлението той направи след като се срещна с британския премиер Тереза Мей в четвъртък, посочвайки, че е оптимист за перспективите пред страната. Кук обяви още, че Apple напредва с проекта за новата си централа във Великобритания, която ще се намира в Лондон.

Отново там изпълнителният директор се срещна с лондонския кмет Садик Кан, на фона на несигурността за влиянието на решението на Великобритания да напусне блока и какво отражение ще има то върху британската икономика.

Кук заяви, че Apple инвестира в огромно пространство, което ще използва за свое седалище.

Той коментира, че „ние много вярваме във Великобритания, смятаме, че ще бъдете добре... да, ще има пречки по пътя, но Великобритания ще се справи“.  

Великобритания е една от най-важните държави за концерна по отношение на дистрибуцията със своите 40 Retail Stores. В момента пък Apple планира местене в нов, задвижван от зелена енергия кампус. 

В момента Кук е на посещение в Европа и се опитва да подчертае колко важен е европейският пазар за компанията. Той вече посети Франция и Германия, където между другото бе на визита и в седалището на компания от Мюнстерланд, която произвежда масите за магазините на Apple. 

 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
KPetkov
преди 7 години
Абсурд. Това не го вярвам. Добро бъдеще след ЕС не може да има. Какво ни убеждава? И ние ли да излезем. Или бъдещето извън ЕС е добро само за някои.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още