IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пекин иска Apple да затегне контрола на приложенията в App Store

Под прицела на регулаторите попадат приложенията за стрийминг на живо

18:54 | 19.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Интернет регулаторите в китайската столица Пекин възнамеряват да призоват Apple да затегне проверките на софтуерните приложения в App Store, обяви държавната информационна агенция Xinhua.

Пекинската администрация на киберпространството, съвместно в Бюрото за обществена сигурност на Пекин и друг регулатор в сферата на културата вече са се срещнали с представители на Apple във връзка с този въпрос, допълва агенцията.

Американската технологична компания се насочи към предлагането на повече приложения и услуги в Китай, на фона на спада на продажбите и нарастващата конкуренция от местните производители на смартфони.

Тази година Apple потвърди, че е премахнала приложението на New York Times в Китай по искане на властите.

Представителството на Apple в Китай не е открито за коментар след работно време, посочва Ройтерс.

Трите китайски регулатора са наредили три от местните уебсайтове за стрийминг на живо да поправят пропуските в управлението си, пише Xinhua.

Бързо развиващият се пазар на стрийминг на живо в Китай генерира приходи от над 30 млрд. юана (4,36 млрд. долара) през миналата година според инвестиционната банка China Renaissance Securities. Освен това регулаторите са спрели сайтовете, които предлагат незаконно съдържание, включително порнография.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още