IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмовото студио на Amazon се разделя с още един ключов мениджър

Компанията е получила 238 предложения за дом на новата си централа

11:22 | 24.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon.com обяви, че Джо Луис, ръководителят на звеното за комедии и драми в студиото за развлечения, се оттегля от поста си, но компанията не разкри каква е причината за това, предава Ройтерс.

Шарън Тал Игуадо, който е ръководител на отдела за събития, ще замени Луис.

Напускането на Луис се случва в неподходящ момент за компанията - по-рано и директорът на Amazon Studios Рой Прайс напусна в зората на скандал, свързан с обвинения срещу него в сексуално насилие. Обвинението дойде от една от продуцентките, с която е работил.

По-рано Hollywood Reporter, който обяви напускането на Луис преди това, коментира, че Луис все още има продуцентско споразумение с Amazon Studios.

Същевременно компанията е получила 238 предложения от различни градове и региони в Северна Америка, които искат тя да позиционира втората си централа при тях.

Броят на кандидатите подчертава интереса в рамките на състезанието, което базираната в Сиатъл Amazon обяви през миналия месец.

Най-големият онлайн търговец на дребно в света ще инвестира над 5 млрд. долара, за да създаде до 50 хил. работни места във втората си централа. Крайният срок за подаването на заявките изтече в четвъртък.

Amazon обяви, че 54 щата, провинции, области и територии в САЩ, Канада и Мексико са се включили с предложения.

Някои от тях заявиха този месец, че могат да предложат на Amazon милиарди долари данъчни облекчения, ако компанията избере тях.

Amazon не разкрива в какъв финансов диапазон се движат предложенията за отстъпки.

Очаква се Amazon да избере град, който да ѝ помогне да привлича топ таланти, така че да остане конкурентоспособна спрямо Google.

Компанията заяви, че ще вземе решението през следващата година.

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още