IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox обмисля продажбата на част от бизнеса си

Става дума за звено, което генерира по-голямата част от дълга на компанията

17:04 | 18.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на принтери Xerox обяви днес, че проучва възможността за „стратегическа сделка“ за бизнеса му за клиентско финансиране, който генерира повече от 65% от целия му дълг, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че планът за опростяване на операциите ще доведе до брутни икономии от поне 640 млн. долара за 2019 г. и 1,5 млрд. долара до 2021 г.

Ходът е свързан с плана за преструктурирането на компанията, така че тя да се превърне в изцяло притежавано звено на нова хилдингова компания.

Xerox проучва тези опции след прекратяването на сложната сделка за сливане с Fujifilm Holdings миналата година, която се сблъска със сериозна опозиция от страна на инвеститорите активисти Карл Айкън и Дарвин Дийсън.

Финансовото звено генерира около 3,4 млрд. долара от общия дълг на компанията, който е бил в размер на 5,2 млрд. долара към 31 декември 2018 г., сочи презентация от пакета с документи, подаден към регулаторите.

В същото време звеното е донесло 4%, или 300 млн. долара, от общите приходи на Xerox от 7,63 млрд. долара за фискалната 2018 г.

Xerox обмисля продажбата на финансовото звено, което дава заеми на клиенти за отдаване под наем на принтери и оборудване, писа Ройтерс още през юли.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още