IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft нае бившия директор по облачните услуги на Amazon

Все още не е ясно кога Чарли Бел ще заеме поста

22:17 | 26.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Microsoft нае бившия директор по облачните услуги на Amazon.com Чарли Бел, твърди източник, запознат с въпроса, пише CNBC.

Не е ясно кога Бел ще се присъедини към технологичния гигант и точно каква роля ще заеме, коментира източникът, който е пожелал да остане анонимен, защото прехвърлянето не е обявено публично. Наемането на Бел се случва, докато облачното подразделение Azure на Microsoft скъсява преднината на пазарния лидер Amazon Web Services.

В Amazon Бел беше старши вицепрезидент и се отчиташе на бившия лидер на AWS Анди Джаси и съблюдаваше инженерните екипи, работещи по основните софтуерни услуги на Amazon Web Services.

Бел работеше по софтуер за една от програмите на НАСА в началото на кариерата си. Той се присъедини към Amazon през 1998 г., когато компанията придоби неговия стартъп за софтуер на електронна търговия. AWS има два пъти по-голям пазарен дял от Azure. И двете компании се конкурират и с Google.

Говорител на Microsoft е отказал да потвърди наемането на Бел. Той и Amazon не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Бел е поредната промяна в старшия мениджмънт, след като Джеф Безос отстъпи ролята на изпълнителен директор на AWS на Анди Джаси. Облачното звено пък беше поето от Адам Селипски.

Селипски обяви напускането на Бел по-рано този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още