IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жегата във Великобритания извади от строя центрове за данни на Google и Oracle

В резултат много уебсайтове се оказаха офлайн

09:33 | 20.07.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Центровете за данни на Google и Oracle в Лондон спряха работа във вторник след регистрираните рекордни горещини във Великобритания. Случилото се доведе до това, че много уебсайтове се оказаха офлайн, пише Bloomberg.

И двете компании цитираха проблеми с „охладителните системи“ като причина за срива. Първото съобщение на Oracle се появи на страницата ѝ с услуги късно сутринта вчера в Ню Йорк. В него се отбелязва, че „необичайните температури“ са засегнали облака и мрежовото оборудване в звеното ѝ в Южен Лондон.

До следобеда Google на Alphabet сигнализира за сходен проблем, отново в Лондон. На сайта си за клиентска поддръжка компанията посочва, че сривът е засегнал „малък кръг“ от потребителите ѝ на облачни услуги. Google каза, че спира някои части от облачните си услуги, „за да попречи на увреждането на машините и на продължителен срив“.

Няколко часа по-късно Google все още отбелязваше някои от облачните си услуги като паднали в региона. Услугата за уеб хостинг WordPress обвини проблемите на Google за срива на платформата ѝ в Европа.

Температурите достигнаха над 40 градуса по Целзий във Великобритания, а в Лондон възникнаха няколко пожара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Petar2015
преди 1 година
Дали има глобално затопляне, как мислите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още