IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във водната инфраструктура на Габрово ще се инвестират 117,4 млн. лв.

Габровският проект е сред трите най-големи инвестиционни проекта, одобрени по програма „Околна среда“

16:31 | 12.07.12 г.
Във водната инфраструктура на Габрово ще се инвестират 117,4 млн. лв.

Габровската община започва да изпълнява проекта за водната инфраструктура на града, който е един от трите най-големи проекта, одобрени по оперативна програма „Околна среда“, съобщиха от министерството на околната среда и водите.

Стойността на безвъзмездната помощ е 117,4 млн. лв. Освен цялостна реконструкция на пречиствателните станции за питейни и за отпадъчни води проектът предвижда рехабилитация и на близо 80 километра от водопровода на общината.

Допълнително ще бъде прокарана 18,5 км. канализационн мрежа и ще бъде ремонтирана част от съществуващата. Допълнително ще бъде построен един напорен резервоар и една нова помпена станция, като други четири ще бъдат ремонтирани.

Кметовете на Габрово и Трявна са получили одобрение и за още един проект за изграждането на регионалната система за управление на отпадъците.

Инвестиционният проект е за 24,9 млн. лева, като договорът ще бъде подписан утре на официална церемония от министър Нона Караджова.

Предстои строителство на площадка за открито компостиране, площадка за сепариране на отпадъци, инсталация на модулна пречиствателна станция, реконструкция на клетката за депониране и съответната инфраструктура, както и инсталация за изгаряне на депониен газ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още