IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва приемът на документи за работа на безработни висшисти в администрацията

Обявени са общо 850 места за стажанти по различни специалности, съобщиха от социалното министерство

16:28 | 23.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Започва приемът на документи за работа на безработни висшисти в администрацията

От днес до 17 август се приемат документи за кандидатстване по програмата “Старт на кариерата” на ОП "Развитие на човешките ресурси" за висшисти до 29-годишна възраст, съобщиха от Министерство на труда и социалната политика.

Програмата дава възможност завършилите висше образование младежи в рамките на девет месеца да придобият трудов стаж и опит по специалността си. За сметка на работодателите се осигурява възнаграждение в размер на 400 лв. месечно и плащане на социалните и здравните осигуровки, годишния платен отпуск и болничните.

В бюрата по труда се приемат документи на младежи с висше образование без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в централни ведомства, областни или общински администрации.

Разкриват се места за 850 души, от тях 538 – в централните ведомства.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалисти, филолози, инженери, медицински специалисти, историци, архитекти.

Бюджетът на проекта е близо 3 млн. лв., от които 2,5 млн. лв. са от Европейския социален фонд, а останалата част – от националния бюджет. 

Пълният списък на обявените работни места, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се открият на интернет-страницата на Агенция по заетостта http://www.az.government.bg/Projects/Prog/Mladeji/Frame_Mladeji.htm, както и във всички бюра по труда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още