IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В последния момент нови условия за кандидатстване по европроекти

Промените са козметични, но се проявява неуважително отношение към фирмите, според БАКЕП

18:06 | 09.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
В последния момент нови условия за кандидатстване по европроекти

Малко преди крайния срок за подаване на проекти по схемата за внедряване на иновации в предприятията по ОП "Конкурентоспособност", Управляващият орган на програмата – икономическото министерство, променя формуляри, бюджет и декларации за кандидатстване.

Това се твърди в становище на Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП).

Въпросът е как ще бъдат оценявани стотиците проекти, подготвени по условия, които са били валидни  в продължение на 58 дни от 60-те дни, предоставени за подготовка на проекти, посочват от организацията.

Промените, обявени на сайта на програмата с дата 8 юли 2013 г., представляват нови формуляри, в които са поправени козметични грешки. Но един ден преди крайния срок всички кандидатстващи фирми трябва да преработят пакета с документи, посочват от БАКЕП.

БАКЕП призовава Управляващия орган да предприеме действия, които да не поставят в риск кандидатурите на фирми, които са внесли и ще внесат проектите си до крайния срок – 10 юли, както и в бъдеще условията в рамките на програмата да не се променят след обявяването на схемите.

На сайта на ОП "Конкурентоспособност" действително са публикувани промени във формулярите, показа проверка на Investor.bg. Там обаче се твърди, че ако фирмите са подали документи по старите образци, оценителната комисия по процедурата служебно ще направи корекции, без да се отхвърля проектът.

Според БАКЕП обаче с промените се проявява неуважително отношение към фирмите-кандидати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Това е част от пакета мерки за намаляване на административния натиск върху бизнеса! ... Или?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още