IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетът на програмата за европейско подпомагане на най-нуждаещите се отива в ЕК

Кабинетът одобри финансова рамка от над 122 млн. лв.

12:29 | 12.11.14 г.
Бюджетът на програмата за европейско подпомагане на най-нуждаещите се отива в ЕК

Правителството прие проекта на Оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица за периода 2014-2020 г. и го внася за окончателно одобряване от Европейската комисия, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Документът регламентира усвояването на средства, осигурени от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица на Европейския съюз и от националния бюджет в рамките на програмния период 2014-2020 г.

Бюджетът на програмата включва близо 18,5 млн. евро национално съфинансиране и 104 милиона евро от Фонда за европейско подпомагане.

Чрез одобрената оперативната програма се задава рамката за разпределянето на хранителни продукти за най-нуждаещите се в съчетание със съпътстващи мерки, които да подкрепят тяхното социално включване.

Със средствата ще се реализира подпомагане с храни чрез предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти или на топъл обяд от обществените трапезарии.

Намерението е чрез предоставяне на хранителни продукти на лица с висок риск от бедност да се разшири обхватът на програмите за социално подпомагане.

Разширява се и дейността на обществените трапезарии, ще бъде подобрен и достъпът до социални услуги на нуждаещи се.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още