IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата програма "Конкурентоспособност" може да бъде одобрена до края на март

Правителството актуализира споразумението за партньорство с ЕК

17:10 | 07.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Новата програма "Конкурентоспособност" може да бъде одобрена до края на март

Правителството актуализира споразумението за партньорство между България и ЕК по отношение на европейските структурни и кохезионни фондове, съобщиха от Министерския съвет.

Чрез направените изменения ще се даде възможност на Европейската комисия да одобри бъдещата оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ до края на март. Това ще позволи и да се използва годишната алокация по програмата за 2014 г., обясняват от МС. Оттам припомнят, че проектът на оперативната програма бе одобрен от правителството още през ноември миналата година.

Припомняме, че вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев вече заяви, че се надява оперативните програми "Иновации и конкурентоспособност", "Добро управление" и "Наука за интелигентен растеж" да бъдат одобрени до пролетта, независимо че все още се водят преговори по тях.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски също заяви, че разчита първата процедура по новата оперативна програма да бъде отворена също тази пролет. Мярката ще се отнася за подобряване на производствения капацитет на малките и средни предприятия и ще е за 150 млн. евро, обясни преди седмица Лукарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още