IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

255 хил. души ще получат подпомагане по програмата за храни за бедни

БЧК ще раздаде пакети на домакинства с енергийни помощи и пострадали при бедствия

12:57 | 05.01.16 г.
255 хил. души ще получат подпомагане по програмата за храни за бедни

255 000 български граждани ще получат хранителни продукти от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. От  6 януари 2016 г. Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети, става ясно от съобщение на сайта на организацията.

Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК и на Агенцията за социално подпомагане, както и в регионалните офиси на БЧК.

Раздаването ще продължи до 29 януари. Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти – брашно, леща, спагети, компот и конфитюр.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 311 пункта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Инициативата се осъществява по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още