IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Томислав Дончев: Темпът на усвояване на евросредства е по-добър

По-доброто представяне не трябва да ни успокоява, призова вицепремиерът по време на заседание на правителството

22:07 | 08.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Томислав Дончев: Темпът на усвояване на евросредства е по-добър

България е подобрила темпа по усвояване на европейски средства спрямо предходния програмен период, отчете вицепремиерът Томислав Дончев по време на заседанието на Министерския съвет.

За периода 2007 - 2013 година страната ни е получила правото ЕК да й възстановява междинни плащания по оперативните програми едва през 2010 година, обяснява Дончев пред своите колеги.

Сега страната се движи средно с около "една година напред и като период на одобряване, и като темп на плащане", става ясно още от думите на вицепремиера от стенограмата от заседанието на кабинета.

Документът е публикуван на страницата на Министерския съвет.

"Но това по никакъв начин не бива да е успокояващо, защото това, че сега се справяме по-добре, не е повод да бъдем спокойни по простата причина, че и очакванията на всички – и на обществото, и на бенефициентите, и на Европейската комисия са много по-високи", предупреждава още Дончев.

Вицепремиерът отчита още, че всички оперативни програми са одобрени от Европейската комисия още до края на 2015 година. Предстоят още няколко стъпки по отношение на акредитацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още