IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите: Постигнат е компромис за пенсионната реформа

Според тях правилната политика не е орязване на разходи, а стимулиране на потреблението

09:52 | 03.11.10 г. 1
Синдикатите: Постигнат е компромис за пенсионната реформа

На този етап ние можем да се поздравим с една частична, да я наречем временна победа или по-скоро постигнат добър компромис. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод подписаното споразумение за пенсионната реформа между правителството, синдикатите и работодателите, съобщи Dnes.bg.

По думите на Димитров битката с правителството е в това да го убедят, че потреблението е основният механизъм за генериране на растеж. "А не чрез орязване на разходи, не чрез стагниране на основни социални системи, както правят много правителства в Европа", поясни той. 

Дългосрочна цел на КНСБ оттук нататък ще бъде гарантирането на правото на сдружаване, на колективно договаряне и правото на стачка.

Председателят на синдикална федерация "Металици" Васил Яначков добави, че споразумението символизира недвусмислена демокрация на единодействие и еднопосочност в действията на двата синдиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
bbzz24
преди 13 години
хахаха....с по-високо потребление, ще има повече пари за пенсии. да, но нашата икономика не произвежда продукти за крайно потребление, така, че потреблението ще е на чужди стоки, а това как ще доведе до икономически растеж само синдикалистите знаят.уникати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още