IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разрешиха на ТЕЦ Брикел работа на минимални мощности

В бъдеще алтернатива за топлоснабдяването на Гълъбово трябва да потърси кметът на града

17:37 | 17.11.10 г.
Разрешиха на ТЕЦ Брикел работа на минимални мощности

Правителството разреши експлоатация на ТЕЦ Брикел с минимални мощности с цел осигуряване на необходимата топлинна енергия за град Гълъбово през отоплителния сезон.

Това стана днес, след като Министерският съвет прие проект на Решение за експлоатацията на ТЕЦ Брикел за настоящия отоплителен сезон 2010 - 2011 г., съобщиха от пресцентъра на правителството.

Във връзка с невъзможността в краткосрочен план за намиране на решение за отоплението на град Гълъбово правителството реши да позволи експлоатация на ТЕЦ Брикел с минимални мощности.

Окончателното извеждане на ТЕЦ Брикел от експлоатация ще се случи най-късно в края на месец април 2011 г. Работата на инсталацията през отоплителния сезон ще бъде контролирана от РИОСВ - Стара Загора с цел минимизиране на нарушенията на нормите за съдържание на серен диоксид в атмосферния въздух съгласно националното законодателство.

В създалата се ситуация алтернатива за топлоснабдяването на град Гълъбово трябва да потърси кметът на града и да информира министъра на икономиката, енергетика и туризма и министъра на финансите за възможните решения, посочват от пресцентъра.

Необходимите средства за реализация на проект за топлофициране на града ще бъдат отпуснати от държавния бюджет в съответствие с поетия през 2003 г. ангажимент от страна на тогавашното правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още