IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобяват ТЕЦ Брикел със 100 хил. лв. за неспазване на комплексното разрешително

За превишаване на нормите за серен диоксид и прах за 2009 г. е наложена еднократна санкция в размер на 117 455 лв. на ТЕЦ Свилоза АД

17:31 | 04.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Глобяват ТЕЦ Брикел със 100 хил. лв. за неспазване на комплексното разрешително

За неспазване на условията в комплексното разрешително ТЕЦ Брикел ЕАД е санкциониран със 100 хил. лв. от Районната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

За Investor.bg от РИОСВ - Стара Загора уточниха, че самата проверка е извършена още в края на юни - началото на юли, когато са изтекли 20 000 часа работа, разрешени на предприятието с настоящите замърсяващи инсталации. Глобата за неспазване на комплексно разрешително по Закона за околната среда е от 10 000 лв. до 100 000 лв., т.е. на „Брикел“ е наложена максималната глоба. Самото наказателно постановление се издава сега и предприятието има възможност да го обжалва.

Освен това са неспазване на условия от комплексните има разрешителни са наказани и „Биовет” - с глоба в размер на 20 000 лв., а за "Сиби” ООД глобата е 10 000 лв.

За незаконен добив на варовик РИОСВ - Варна е издала наказателно постановление в размер на 80 000 лв. на ЕТ„Атлант Кръстев - Валентин Върбанов”, а РИОСВ - Ст. Загора е санкционирала с 50 000 лв. „Биндер” АД за добив на подземни богатства без представена концесия в землището на с. Струпец.

През изминалия месец РИОСВ - Бургас е наложила месечна санкция за замърсяване на крайбрежните морски води над допустимите норми от пречиствателна станция за отпадъчни води „Равда-Слънчев бряг” в размер на 118 734 лв. и на ПСОВ - Поморие в размер на близо 33 000 лв.

За превишаване на нормите за серен диоксид и прах за 2009 г. РИОСВ – Велико Търново е наложила еднократна санкция в размер на 117 455 лв. на ТЕЦ Свилоза АД.

За допуснати нарушения в областта на управление на отпадъците са издадени наказателни постановления за общо над 125 хил. лв.

През изминалия месец октомври са издадени заповеди за спиране на дейността на:

- площадки за производство на дървени въглища по открит способ на „Нилекс” ООД – в с. Гранитово, община Елхово, на „Корект” ЕООД - в с. Долни Главанак и на „Кромлех” ЕООД - гр. Кърджали;
- две площадки за черни и цветни метали в Габрово и с. Донино, община Габрово и една площадка за излезли от употреба МПС в Габрово;
- за топене и леене на цветни метали на фирма „Гес Трейд” ООД. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още