IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония може да използва еко продукти от България в бъдеще

Има идея за създаване на българо-японски фонд за сътрудничество в областите екоземеделие и хранителни продукти

11:51 | 23.03.11 г.
Япония може да използва еко продукти от България в бъдеще

Обсъжда се идеята за създаване на българо-японски фонд за сътрудничество в областите екоземеделие и хранителни продукти, който в дългосрочен период да позволи на японското население да използва еко продукти от България. Това съобщават от пресцентъра на БТПП след провелата се среща между председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов с представители на японската компания "Иточу Корпорейшън".

Японската корпорация е споделила дългогодишния си опит в изграждането на соларни паркове, ветрогенератори, вятърни паркове и други високотехнологични проекти. Компанията търси партньори в България за бъдещо развитие на тази дейност, където има потенциал за бъдещи съвместни проекти.

На среща в клубния съвет на Българо-японския икономически съвет към БТПП е обсъдена и възможността за подпомагане на бедстващите японски жители след земетресението в страната чрез парични преводи към Японския червен кръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още