fallback

Бъдещият концесионер на летище София трябва да го модернизира изцяло

Концесията ще включва изграждане на нови терминали, включително и карготерминал, нов ВИП терминал и складове

12:50 | 06.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Летище София ще бъде предложено за цялостно концесиониране заради необходимостта от сериозна модернизация на аеропорта. Концесията ще включва изграждане на нови терминали, включително и карготерминал, нов ВИП терминал, подобрение на цялостната инфраструктура на летището, изграждане на нови складове за самолетни горива и др. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков преди началото на редовното заседание на кабинета, цитиран от БТА.

Първо ще бъде направен икономически анализ на тази концесия, а след това тя може да бъде обявена. Това прогнозно може да стане в рамките на следващите три-четири месеца. Подготовката става възможна, след като днес правителството одобри предложението за концесия на транспортното министерство.

Летище София изплаща заем към Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Кувейтския фонд заради терминал 2, припомни Цветков. Затова е взето решението да се даде на концесия целият аеропорт, а не както се очакваше по-рано – само карготерминалът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:06 | 13.09.22 г.
fallback