IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявиха концесии за строителство на летищата в Пловдив и Русе

Целта е пловдивският аеропорт да развие обработката на товари, а русенското летище отново да заработи

16:31 | 02.03.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Обявиха концесии за строителство на летищата в Пловдив и Русе

Правителството открива две процедури за предоставяне на концесия за строителство – на карго зона на летище Пловдив и на летище Русе, съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Основната цел на концесията за пловдивското летище е да се разшири дейността, да бъде привлечен летищен трафик и да бъдат развити конкурентни търговски дейности, основно свързани с обработката на товари.

Втората концесия има за цел да се възстанови дейността на летище Русе, да се достигнат определени нива на обслужване, да се привлече летищен трафик и да се развият търговските дейности в района на аеропорта.

Възобновяването на дейността на летище Русе като гражданско летище за обществено ползване е един от приоритетите на транспортното министерство и е залегнало в Стратегията за развитие на транспортната инфраструктура на Република България до 2015 г., се посочва в мотивите за решението. 

Предлага се срокът на концесиите да бъде 35 години, а концесионерите да бъдат определени чрез открита процедура.

На 9 февруари 2011 г. правителството обяви концесионна процедура за терминал Изток 2 на пристанище Бургас.

На сайта си транспортното министерство съобщава, че за концесия се подготвят още летище Горна Оряховица, Централна ж.п. гара – София и ж.п. гара Подуяне, Централна ж.п. гара – Пловдив, пристанищни терминали - част от портовете във Варна, Русе и Видин, както и фериботен комплекс Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Isumu
преди 13 години
Какъв ви е проблема с това? Да не би повече да сте запознати с положението в региона или сте много големи експерти, или просто искате на Вуте да му е по-зле? Като толкова много знаете направете си собствено летище и във вашето село! Освен това Nabludatel777 това, че си некомпетентен на тема туризъм и география и за теб Русе е само Дунав мост, не ти дава правото да коментираш туристическите възможности!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
karabache
преди 13 години
Болни мозъци.Тук в Добрич военното летище къде къде е по изгодно за концесия,ама защо ли стои?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
Nabludatel777
преди 13 години
Кой ще каца в Русе...?...ще стоварват корабите със самолети или многомилионните турсти ще ги разхождат да им показват "Дунав мост"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още