IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делото срещу Масларова е пред провал

Още един от свидетелите се е отрекъл от показанията

16:34 | 10.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Делото срещу Масларова е пред провал

Още един от свидетелите по делото срещу бившата социална министърка Емилия Масларова се отрече от показанията си, които е дал пред разследващите.

Както Тодор Павлов преди ден, така и Добромир Нейков днес свидетелства точно в обратна посока на това, което е казал по време на разследването.

Пред разследващи Добромир Нейков бе заявил, че на срещите, когато е уговаряна реконструкцията, е присъствал единият от подсъдимите по процеса – Венцислав Драганов.

Фирма на Нейков е участвала в ремонта на бившата работническа поликлиника в Стара Загора.

В съдебната зала обаче Добромир Нейков отрече тези свои показания.

Той обясни, че Драганов не е присъствал на срещите, и разясни, че разликата в показанията идвала от технически пропуски от негова страна и от това, че когато го разпитвали разследващите, бил неподготвен.

Фирмата на Добромир Нейков, както и на друг свидетел по процеса – Антон Тончев, били избрани да участват в консорциум, който се е занимавал с ремонтни дейности на бившата работническа поликлиника, превърнала се в сграда за нуждите на социалното ведомство.

Делото срещу депутатката от „Коалиция за България“ Емилия Масларова е за присвояване на 11 038 405,55 лева.

Според обвинителния акт на прокуратурата Масларова и съучастниците й са присвоили 11 038 405,55 лв. при отпуснати 18 805 006,76 лв. за ремонта на административната сграда на социалното ведомство в Стара Загора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mitaka_sar
преди 13 години
Поредното доказателсто какъв гнусен *** представлява моята родина.Абе,тия показания не се ли дават под клетва и имат ли право лицата дето са дали показания да се отказват от тях по всяко време когато решат?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още