IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уорлик: САЩ ще са инвеститор номер 1 в България тази година

Американският посланик очаква да привлече у нас компании от американския селскостопански сектор

17:54 | 31.05.11 г. 3
<p>
	Джеймс Уорлик. <em>Снимка: БТА</em></p>

Джеймс Уорлик. Снимка: БТА

През тази година САЩ ще са инвеститор номер 1 в България, прогнозира в отговор на въпрос при посещението си във Вълчи дол американският посланик Джеймс Уорлик, цитиран от БТА.

Той допълни, че е голям оптимист по отношение на бъдещите американски инвестиции у нас. През миналата година САЩ бяха инвеститор номер 1 в България, което показва, че американските компании имат интерес към страната, обясни дипломатът.

Уорлик каза, че се завръща от обиколка в САЩ заедно с българския посланик Елена Поптодорова, където са имали срещи с представители на американския бизнес и със селскостопански производители. Участник в срещите е била и земеделска компания, която има инвестиции в Румъния. Това са компании, които ще се опитаме да привлечем в България, каза дипломатът.

Уорлик коментира още, че в САЩ е имал среща и с ръководството на американската компания "Шеврон", която ще проучва за находища на шистов газ в България. От компанията смятат, че има такива находища, но докато не приключат проучванията, нищо не може да се каже със сигурност, посочи посланикът.

Уорлик посети във Вълчи дол зърнена база, изградена от българин с американско гражданство. Собственик е Ненко Ненков, който е арендатор на над 100 хил. декара в района.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
gogobaba
преди 12 години
Поредния инвеститор който ще създава ниска добавена стойност да докара производство на коли,машини това ще е голям успех,а не земеделие
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
kokonut28
преди 12 години
Ami ajde dano naistina se okaje taka! Edna dobra novina i opredelen upseh! Dano tezi investizii se usetjat i ot obiknovennia chovek skoro!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 12 години
Куртуленският гостенин е добро момче.Той ша на упрай. ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още