IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Включиха ТЕЦ „Брикел“ в енергийната система на страната

Предприятието е заработило с един котел в събота

18:17 | 25.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Включиха ТЕЦ „Брикел“ в енергийната система на страната

ТЕЦ „Брикел“ е включен в енергийната система на страната, съобщиха за Investor.bg от Електроенергийния системен оператор (ЕСО). По данни на Централното диспечерско управление към ЕСО ТЕЦ-ът работи с един котел, или мощност около 30 мегавата от ранните сутрешни часове на 23 юли (събота).

Още миналата година стана ясно, че предприятието трябва да бъде затворено поради неизпълнение на екологичните изисквания на Европейския съюз и изчерпан лимит за работа със старите замърсяващи инсталации.

Правителството обаче разреши на ТЕЦ-а да работи, за да се осигури необходимата топлинна енергия за град Гълъбово през отоплителния сезон. Окончателното извеждане от експлоатация трябваше да стане най-късно в края на април 2011 г.

Междувременно проучване на Investor.bg показа, че ТЕЦ-ът е получил от Министерството на околната среда и водите комплексно разрешително, което е едно от условията за работа на мощностите.

Старозагорските медии съобщават, че в момента се правят настройки на изградена в предприятието сероочистваща инсталация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още