IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират напълно ТЕЦ Брикел, но за кратко

ТЕЦ „Брикел” внесе в Изпълнителната агенция по околна среда заявление за издаване на комплексно разрешително, за да може да възстанови дейността си

16:02 | 02.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Спират напълно ТЕЦ Брикел, но за кратко

От утре РИОСВ–Стара Загора започва действия за извеждане от експлоатация на двата котела на ТЕЦ „Брикел”, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Мощностите бяха оставени да работят до края на настоящия отоплителен сезон съгласно решение на Министерския съвет от 17 ноември миналата година, като краткосрочно решение за отоплението на град Гълъбово.

Тогава беше съобщено, че поради невъзможността в краткосрочен план да се намери решение за отоплението на град Гълъбово, правителството разрешава експлоатация на ТЕЦ „Брикел“ с минимални мощности. Окончателното извеждане на ТЕЦ „Брикел“ от експлоатация ще се случи най-късно в края на месец април 2011 г., се казваше още в правителственото решение от ноември 2010 г.

Сега обаче от МОСВ съобщават, че през март ТЕЦ „Брикел” внесе в Изпълнителната агенция по околна среда заявление за издаване на комплексно разрешително, за да може да възстанови дейността си. В рамките на законно установените срокове МОСВ ще съдейства за бързо провеждане на екологичните процедури за издаване на комплексното разрешително, което да гарантира експлоатацията на предприятието съобразно изискванията на екологичното законодателство.

ТЕЦ „Брикел” изпълни задълженията си по отразяване на годишните верифицирани емисии и предаването на квоти за предходната година, равняващи се на количеството верифицирани емисии до 30 април 2011 г. в Националния регистър, допълват от МОСВ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още