IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат 450 хил. лв. за центъра за бежанци край Хасково

Допълнителните средства се превеждат във връзка с прилагането на неотложните мерки за присъединяването на България към Шенген

10:31 | 02.09.11 г.
Отпускат 450 хил. лв. за центъра за бежанци край Хасково

Финансовото министерство ще отпусне 450 хил. лв. за доизграждане на транзитния център за бежанци в хасковското село Пъстрогор, както и за издаване на разрешителни на лицата, настанени в този център.

Средствата са разписани с приетите промени в постановлението на Министерския съвет за одобряване на финансирането на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за присъединяването на Република България към Шенгенското пространство, които са обнародвани в днешния брой на „Държавен вестник“.

Приетото в началото на година постановление предвижда бюджетът за тези неотложни дейности да бъде 30 млн. лв. С приетите от кабинета промени се осигурява допълнителното финансиране за Държавната агенция за бежанците, като парите ще бъдат преведени от финансовото министерство още  днес, с обнародването на постановлението в „Държавен вестник“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още