fallback

Делото срещу Емилия Масларова ще продължи през ноември

Адвокатите на бившия социален министър днес поискаха да не бъдат изслушвани назначените три вещи лица поради липса на компетентност

13:41 | 28.10.11 г.

Делото срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова ще продължи на 14 ноември, съобщи БТА.Тогава пред съда ще бъде представена тройна комплексна експертиза - счетоводна, строителна и оценителна.  

Защитниците на бившия социален министър днес поискаха да не бъдат изслушвани назначените три вещи лица, тъй като на експертите липсвала професионална компетентност. Адвокатите смятат още, че вещите лица са предубедени в заключението си. Съдът реши да допусне експертите, след като всеки един от тях обясни поотделно какво образование е завършил. Един от тях - Олег Димов обаче ще бъде сменен. В съдебното заседание стана ясно, че Димов е осъден от Върховния касационен съд и е лишен от правоспособност за две години.

Масларова е обвинена, че е присвоила над 11 млн. лв. при ремонт на социален дом в Стара Загора. Според прокуратурата престъплението е извършено в периода от ноември 2007 до май 2009 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
fallback