IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дадоха ход на делото срещу Емилия Масларова

Съдът не допусна граждански иск на социалното министерство по делото

11:01 | 21.04.11 г.
Дадоха ход на делото срещу Емилия Масларова

Бившият социален министър Емилия Масларова заяви, че няма никакви притеснения за процеса срещу нея. Тя направи изказването малко преди заседанието на Софийския градски съд, на което бе даден ход на делото за присвояване на 11 милиона лева при ремонта на социален дом в Стара Загора, съобщи Dnes.bg.

Масларова е подсъдима за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинителния акт тя, заедно с управителя на фирма „Стара Загора 2007” и техни помагачи, са присвоили 11милиона лева от отпуснати близо 19 млн. лв. за ремонта на сградата.

Преди да влезе в съдебната зала, Масларова обясни, че е държала въпросът с ремонта на социалния дом да мине през съда. По думите й това било най-чисто и най-справедливо.

Съдът не допусна граждански иск на социалното министерство по делото срещу Масларова. Защитата намери в иска политически елемент, а съдът записа, че неясно е описано за каква сума се претендира срещу всеки от подсъдимите. Държавата ще може да си търси парите в отделно гражданско дело.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още