IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕВН България откри нова подстанция за близо 5,4 млн. лв.

Съоръжението е разположено в пловдивско и цели значително подобряване на електрозахранването в района

17:03 | 17.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
ЕВН България откри нова подстанция за близо 5,4 млн. лв.

ЕВН България официално откри нова електрическа подстанция на стойност близо 5,4 млн. лева, съобщиха от дружеството. Новоизграденото съоръжение се намира до село Царацево, област Пловдив.

Мощността на подстанцията е 32,5 мегаволтампера. С пускането на подстанцията в експлоатация се цели значително подобряване на електрозахранването в района, коментират от електроенергийната компания.

Изграждането на подстанцията е свързано с интензивното развитие на района на север от Пловдив, който се е разраснал в индустриална зона с множество новоизградени производствени предприятия. Проектът е реализиран в партньорство със Siemens България. В подстанция ‘’Царацово’’ е монтирана дигитална техника за управление, контрол, наблюдение и автоматизиране на разпределителните уредби.

Новото съоръжение е присъединено към високоволтовата електропреносна мрежа на НЕК ЕАД.

В началото на септември 2011 г. на площадката на ТЕЦ Пловдив Север влезе в експлоатация когенерационна централа за електрическа и топлинна енергия на Балканите, в която дружеството инвестира 100 млн. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
MarkoM
преди 12 години
Селото е ЦарацОво, не ЦарацЕво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още