fallback

Борисов заподозря, че шефът на фонд "Земеделие" е нападнат заради работата си

Порожанов е пресякъл възможностите за източване на фонда и това е ядосало някого, посочи премиерът

12:42 | 30.12.11 г. 4

Румен Порожанов. Снимка: БТА

„Пресичането на възможностите за източване на средства от Държавен фонд "Земеделие" са причина за побоя над директора на фонда Румен Порожанов“, коментира министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Коментарът на премиера дойде часове след нападението над Порожанов, станало вчера вечерта. По думите на Борисов от миналата година досега във фонда са били прекратени много далавери, като освен това са били усвоени повече пари за земеделие.

„Това не може да не е разсърдило някого и истински се надявам, че МВР ще открие извършителите“, заяви Борисов.

"Стотици милиони изтичаха в неразорани или разорани отгоре-отгоре ниви, уж засети, а след това по фотокартите излизаше, че примерно язовир се води нива. Когато всичко това беше прекратено, ясно е, че тези, които са взимали тези пари, сега са недоволни. Затова трябва да им се върне със същото - да бъдат задържани и съдени", каза премиерът.

Подобна теза изказа в ефира на bTV и шефът на столичната дирекция на полицията Валери Йорданов. Според него директорът на фонд "Земеделие" е бит с цел сплашване.

Румен Порожанов беше нападнат от двама маскирани снощи във входа на блока, в който живее. След побоя беше настанен във Военномедицинска академия, като се очаква още днес да бъде изписан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:56 | 04.09.22 г.
fallback