IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов заподозря, че шефът на фонд "Земеделие" е нападнат заради работата си

Порожанов е пресякъл възможностите за източване на фонда и това е ядосало някого, посочи премиерът

12:42 | 30.12.11 г. 4
<p>
	Румен Порожанов. Снимка: БТА</p>

Румен Порожанов. Снимка: БТА

„Пресичането на възможностите за източване на средства от Държавен фонд "Земеделие" са причина за побоя над директора на фонда Румен Порожанов“, коментира министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Коментарът на премиера дойде часове след нападението над Порожанов, станало вчера вечерта. По думите на Борисов от миналата година досега във фонда са били прекратени много далавери, като освен това са били усвоени повече пари за земеделие.

„Това не може да не е разсърдило някого и истински се надявам, че МВР ще открие извършителите“, заяви Борисов.

"Стотици милиони изтичаха в неразорани или разорани отгоре-отгоре ниви, уж засети, а след това по фотокартите излизаше, че примерно язовир се води нива. Когато всичко това беше прекратено, ясно е, че тези, които са взимали тези пари, сега са недоволни. Затова трябва да им се върне със същото - да бъдат задържани и съдени", каза премиерът.

Подобна теза изказа в ефира на bTV и шефът на столичната дирекция на полицията Валери Йорданов. Според него директорът на фонд "Земеделие" е бит с цел сплашване.

Румен Порожанов беше нападнат от двама маскирани снощи във входа на блока, в който живее. След побоя беше настанен във Военномедицинска академия, като се очаква още днес да бъде изписан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Начина по който са постъпили е осъдителен в цивилизованите държави , но тук всичко е на ниско ,махленско ниво:) Скарали се мутри помежду си май:)))..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Нека не избързваме с изводите.:) Във властта рядко , /да не кажа никога/ влизат достойни и честни хора. Горе никой не е случаен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Jay Gould
преди 12 години
Кариерата на Румен Порожанов стартира през 1992г. в областта на финансите. Тогава министър е Иван Костов. Това обаче не му пречи да се издигне до съветник на премиера Жан Виденов.По-нататък властта го свързва и с НДСВ, в ролята му на протеже на Милен Велчев. Издига се начело на Булгартабак холдинг. По това време съпругата му е в съдружие с приятел на Александър Божков във фирма Частни инвестиционни проекти. Този съдружник поема огромната реклама на Булгартабак. По онова време съпругата на Порожанов, Веска, притежавала дялове на стойност 173 600 лева във фирма Армар Корпорейчън Дженеръл Техникал Кооперейшън. Неин съдружник е кметът на БСП Михаил Лисков. Заради отстраняването му Румен Порожанов е назначен на позиция в ръководството на софийската фабрика.По-късно взима участие и в няколко борда и се сдобива с доста облаги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
stoiloff
преди 12 години
Жалкото е ,че никой не обича честните хора в България! Дано се орави бързо човека и без последствия! А извършителите трябва да се съдят като терористи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още