IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът прие оставката на Нели Нешева

Управляващите мотивираха предсрочно прекратения мандат на управителя на НЗОК с напрежението в обществото

13:08 | 22.02.12 г. 3
Парламентът прие оставката на Нели Нешева

Парламентът прие оставката на управителя на здравната каса Нели Нешева, която беше подадена след скандала с получените бонуси. Искането беше подкрепено от 116 депутати, трима бяха против, а осем се въздържаха, съобщи БТА.

Д-р Нешева подаде оставка миналия петък след скандала с получен от нея бонус от близо 13 000 лева. Самата Нешева открои като основен мотив за подадената оставка нежеланието си този случай да бъде използван за политически цели и спекулации. 

Мая Манолова от Коалиция за България отбеляза, че само формално темата е за оставката на управителя на НЗОК, която обаче няма да реши "затлачените проблеми" в сектора. Депутатът предрече лавина от оставки и добави, че разпределянето на 50 млн. лв. на приятелски болници без правила не е станало само с участието на Нешева, а на поне още няколко ключови фигури от ГЕРБ и от надзорния съвет на касата.

Хасан Адемов от ДПС каза, че се е стигнало до конфузната ситуация управителят на НЗОК да си отива, без да има вина за конкретната дейност, която изпълнява.

Лидерът на ДСБ Иван Костов подчерта, че няма основание да се получават бонуси за това, че някъде има някакви резерви. Според него допълнителни пари трябва да се раздават само след ясно разписани правила.

Приемаме оставката на д-р Нешева заради напрежението в обществото, а не защото си върши лошо работата, защити решението на управляващите председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Според Павел Шопов от "Атака" кадровата скамейка на управляващите е доста къса и са в кадрова мизерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
tonitov
преди 12 години
Ще видим докъде ще стигнат ГЕРБ без кадри, след като ги гонят дори и по морални причини. При комунистите най-големите крадци на по-високи постове, затова ще бъдат вечна опозиция, ако ги има, но те са способни да мимикрират /преобразуват/, така че ще видим, ще мине ли номера им с бардака отново, за четвърти път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Zvezda
преди 12 години
Донев с това спечели, обаче загуби Павлова. Интересно още колко пионки има той в това министерство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
new_york
преди 12 години
Тоя Огнян Донев,заради когото се изписаха толкова неща,как се продават много по-скъпи лекарства в България,отколкото в чужбина,заради когото си заминаха шефката на Здравната каса,заместник-министъра на здравеопазването и заради когото Европейската комисия разследва България за спекулативни цени на лекарствата,същия ли е като Огнян Донев,председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ли е? И ако е същия,защо още не са излезли с изявление по въпроса и не са го сменили от председателското място или са съгласни с методите му на правене на бизнес? Защото е срамно такъв човек да е начело на най-влиятелната организация на българския бизнес!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още