IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катар може да инвестира в строежа на магистрала „Черно море”

Страната има интерес към туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие

21:44 | 13.03.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Двамата премиери. Снимка: правителствена информационна служба</p>

Двамата премиери. Снимка: правителствена информационна служба

„Туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие са областите, към които Катар проявява инвестиционен интерес“, каза премиерът на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Със срещата между двамата правителствени ръководители започна официалната визита на премиера Борисов в Доха.

Утре представителите на двете страни ще се срещнат, за да обсъдят тези въпроси, отбеляза шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Той благодари на премиера Борисов за отправената покана да посети България.

„Катар ще инвестира в България и ще започнем още тази година, с Божия помощ, да извършваме това“, каза министър-председателят на Катар, цитиран от БТА. За отсечката не може да бъде осигурено европейско финансиране, защото не е международен коридор. 

"Благодаря на катарското правителство за решението да инвестира у нас в условията на световна финансово-икономическа криза", е казал от своя страна министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената прес служба. Той е съобщил, че по време на разговорите българската страна е предложила катарски инвестиции да се включат в няколко инфраструктурни проекти като възстановяването на летището в Балчик и по линия на публично – частното партньорство включването на катарски компании в изграждането на автомагистрала "Черно море".

Даден е срок между един и два месеца министрите да се занимават по темите. До 3-4 месеца се очаква катарският премиер да посети България и да се финализират решенията по обсъжданите днес инфраструктурни проекти, е станало също ясно след срещата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
msimov
преди 12 години
Ако не сте виждали тиква погледнете снимката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още