IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 700 джетове ще се използват за атракции по морето това лято

Морската администрация започва проверките на корабчета е други транспортни водни съоръжения

13:59 | 29.06.12 г.
Близо 700 джетове ще се използват за атракции по морето това лято

Изпълнителната агенция „Морска администрация“ е регистрирала до този момент близо 700 джета и 130 кораба, които могат да превозват пътници на българското Черноморие това лято, информира транспортното министерство.

Преди три години правилата за водните атракциони, каквито се ивършват с джетовете, бяха разписани в отделна наредба, която бе приета по инициатива на транспортното министерство.

С нея е въведено изискване всички джетове да бъдат с регистрационни номера, така че при евентуално нарушение да бъде открит причинителят на щетата. Регламентът беше въведен поради зачестилите случаи на злополуки с джетове в морето.

Ресорният министър Ивайло Московски обяви, че тепърва ще бъдат извършвани съответните проверки, които ще се извършват по време на целия сезон. Целта е да се следи стриктно спазването на правилата за употреба на водните атракциони, с коиот ще бъдат превозвани хора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още