fallback

Московски: До 2020 г. България ще има транспортно трасе от турската до сръбската граница

За развитието на пристанищата и летищата у нас се разчита на отдаването им на концесии, каза министърът на транспорта

17:33 | 18.09.12 г.

До края на следвщия програмен период, който ще приключи през 2020 г., България ще има изцяло изградено транспортно трасе между турската и сръбската граница през Пловдив за Бургас и до Свиленград. Това съобщи  министърът на транспорта Ивайло Московски по време на посещението си на българо-австрийски бизнес форум във Виена, съобщиха от ведомството.

По време на събитието транспортният министър посочи, че от голямо значение за развитието на българската транспортна мрежа е модернизирането на редица железопътни линии, сред които трасетата Видин–Руска Бяла и София–Перник–Радомир.

По негови думи ако всички приоритети в областта на транспорта бъдат осъществени в края на следващия програмен период България ще разполага с модерна, безопасна и сигурна транспортна система, която от своя страна ще дава по-голям избор и възможности на населението и бизнеса.

На бизнес форума във Виена ресорният министър засегна и темата за развитието и подобрявнаето на пристанищната и летищна инфраструктура у нас. Московски подчера, че за нейното доизграждане и поддържане транспортното министерство разчита много на отдаването на редица обекти на концесия.

„Опитваме се максимално да мобилизираме частния сектор и да създаваме благоприятни условия за привличането на инвеститори”, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:46 | 07.09.22 г.
fallback