IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Ще преборим безработицата с концесии

ГЕРБ ще даде още 700 хил. лв. от партийната си субсидия за преодоляване на щетите от земетресението в Перник

16:56 | 07.09.12 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: Ще преборим безработицата с концесии

Най-важното в момента са новите работни места, заявява премиерът Бойко Борисов пред членовете на правителството по време на последното правителствено заседание. По думите му за обикновения човек икономическата криза не е оправдание, ако е останал без работа, става ясно от стенограмата на заседанието.

„В момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората. В условията на криза, виждате, в цял свят е така, но да му обясняваш на човека, че е безработен, защото е криза в цял свят, за него това не е оправдание. Да, то е абсолютно обективно, но именно заради това чрез концесии, чрез подобни инструменти трябва… Едно работно място да създадеш днес е успех. Това е едно семейство, един човек, който се чувства добре”, посочва премиерът според стенограмата по повод гласуването на нова концесия.

По време на правителственото заседание министър Томислав Дончев докладва за извършеното по време на престоя му в Перник. "Продължаваш там ежедневно да работиш, така както сме се разбрали," заръчва на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов на министъра по европейските фондове, който е командирован за два месеца там.

Един милион щели да достигнат даренията на ГЕРБ за перничани. По думите на премиера, когато започне дарителската кампания, и партията ще дари още 700 хил. лева, които ще се добавят към вече дарените 300 хил. Според него в същото време от БСП са дарили само 15 хил. "И това трябва много ясно там да се чуе," отбелязва Борисов.

Той благодари и на министерствата, които работят по европейските фондове и лично на министър Дончев, за публикациите в европейската преса, че България е усвоила в пъти повече пари от европейските фондове от Румъния.

Борисов обяснява също така, че археологическите разкопки в района на Шабла са под ”върховното методическо ръководство на главен археолог Дянков”.

”Така че, Дянков, намери си време другата седмица да отидеш там да ги разгледаш. Там си обещал на хората пари с мое знание, абсолютно правилно. Така, както развихме Созопол, Аквакалиди, сега Поморие. За Северното Черноморие, за хората, които идват да почиват от Варна до Шабла, това трябва да стане най-голямата туристическа атракция, защото действително това е нещо изключително в сферата на археологията и историята. Така че, вижте кога с Вежди Рашидов да се разходите до там да го видите. Аз съм го видял, уникални неща са. И там може с лодки туристите да отиват, да виждат неща, които едва ли не от времето на сътворението на цивилизацията са. И в момента много от тези наши находки от тези острови са в музеи в Румъния. Няма лошо нашата слава да се разнася, но нека ние да си имаме музеите за нашите туристи, а румънските гости са добре дошли и те на острова да ги видят“, казва още премиерът.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
ОООО мон дьо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
aman_vd
преди 11 години
все пак аз на бате Бойко му вярвам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
RedBot
преди 11 години
Я, да не се задават избори??Тия лакърдии са ми познати :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Императорът
преди 11 години
Знаем ги тия концесии - като на Дънди Прешъс Метълс, които изнасят от Отечеството ни Българско злато за милиарди !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Jay Gould
преди 11 години
1. Криза няма - Свърши - Дянков каза така още в 2009 г. на няколко пъти!2. Безработица също няма - защото Бойко каза, че ще я пребори с магистралите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Vesko94
преди 11 години
Аз предлагам да продадете половината апартаменти на Цецо, току-виж държавната хазна се напълнила....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още