fallback

Премиерът откри кръстовището на две нива при телевизионната кула

До края на годината ще бъде пуснато и кръстовището при ВМА на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски", обеща Бойко Борисов

13:03 | 28.11.12 г. 27

Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова отриха официално кръстовището на две нива при телевизионната кула, съобщи БТА.

То е изградено със средства на Столичната община, като целта е да се отпуши „тапата” от автомобили, която се образуваше в района.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова посочи, че кръстовището при телевизионната кула е завършено само за няколко месеца и е пуснато предсрочно. Със спестените пари от проекта са обновени три километра от булевард "Драган Цанков" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", допълни Фандъкова.

Стойността на строително-монтажните работи е 19 млн. лв. Подменени са 7000 квадратни метра тротоарни настилки с унипаваж, поставено е ново улично осветление, монтирани са светлоотразителни сфери в асфалта за безопасно движение.

"Мечтите на много поколения софиянци да имат метро, естакади и паркинги се сбъдват. Направеното от нас остава за поколенията", заяви на официалното откриване Бойко Борисов.

До края на годината ще бъде пуснато и кръстовището на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски". Кметът посочи, че кръстовището при Военно-медицинска академия е трябвало да бъде завършено през февруари догодина, но работата върви в срок и обещанието на изпълнителите е да бъде пуснато в експлоатация предсрочно. Това обаче зависи и от метеорологичните условия, уточни Фандъкова. Тя съобщи, че в момента там се поставят шумоизолиращи елементи, ще има и естетични шумиоизолиращи стени, така че движението на автомобилите да не пречи на живеещите в района.

На финалната права е и рехабилитацията на булевард "Бъкстон".

Следващата година ще бъдат изградени кръстовищата на булевардите "Иван Гешов" и "България" и при Семинарията и бул. „Симеоновско шосе”. Предстои обновяване на „Цариградско шосе” и булевард „Дондуков”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:27 | 09.09.22 г.
fallback