IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът откри кръстовището на две нива при телевизионната кула

До края на годината ще бъде пуснато и кръстовището при ВМА на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски", обеща Бойко Борисов

13:03 | 28.11.12 г. 27
<p>
	<em>Премиерът Борисов, кметът Йорданка Фандъкова и президентът на &bdquo;Главболгарстрой&rdquo; АД Симеон Пешов отриха кръстовището на две нива при телевизионната кула&nbsp;</em>&nbsp; Снимка: БТА</p>

Премиерът Борисов, кметът Йорданка Фандъкова и президентът на „Главболгарстрой” АД Симеон Пешов отриха кръстовището на две нива при телевизионната кула   Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова отриха официално кръстовището на две нива при телевизионната кула, съобщи БТА.

То е изградено със средства на Столичната община, като целта е да се отпуши „тапата” от автомобили, която се образуваше в района.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова посочи, че кръстовището при телевизионната кула е завършено само за няколко месеца и е пуснато предсрочно. Със спестените пари от проекта са обновени три километра от булевард "Драган Цанков" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", допълни Фандъкова.

Стойността на строително-монтажните работи е 19 млн. лв. Подменени са 7000 квадратни метра тротоарни настилки с унипаваж, поставено е ново улично осветление, монтирани са светлоотразителни сфери в асфалта за безопасно движение.

"Мечтите на много поколения софиянци да имат метро, естакади и паркинги се сбъдват. Направеното от нас остава за поколенията", заяви на официалното откриване Бойко Борисов.

До края на годината ще бъде пуснато и кръстовището на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски". Кметът посочи, че кръстовището при Военно-медицинска академия е трябвало да бъде завършено през февруари догодина, но работата върви в срок и обещанието на изпълнителите е да бъде пуснато в експлоатация предсрочно. Това обаче зависи и от метеорологичните условия, уточни Фандъкова. Тя съобщи, че в момента там се поставят шумоизолиращи елементи, ще има и естетични шумиоизолиращи стени, така че движението на автомобилите да не пречи на живеещите в района.

На финалната права е и рехабилитацията на булевард "Бъкстон".

Следващата година ще бъдат изградени кръстовищата на булевардите "Иван Гешов" и "България" и при Семинарията и бул. „Симеоновско шосе”. Предстои обновяване на „Цариградско шосе” и булевард „Дондуков”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

27
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
които си носят бомбите в ранички? А междуконтиненталните балистични ракети, които са направени да убиват милиони хора наведнъж сигурно са насочени срещу братя Галеви?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Изобщо нямам предвиод само нашата държава, а ДЪРЖАВИТЕ. Използвам думата "държава" като събирателно понятие." Рекетьорска фирма", е най-мекото определение, което може да се даде за една държава. Кой организира войната в Ирак, бомбардировките в Сърбия, войната във Виетнам, войната в Корея, Авганистан, първата и втора световна война, както и всички останали? Организираната престъпност? Точно така.Организираната престъпна организация, наречена "държава", която с моите пари обучава платени убийци, облича ги в униформи и ги нарича "войници". Пак с моите пари се купуват напълно ненужне корвети, самолети и всякакви други оръжия. За борба с кого? Разбира се с други престъпни организации - държави. Нали не мислиш, че всичките ядрени оръжия, подводници и самолетоносачи са създадени за борба с терористите,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Добре де, посочи конкретно, как точно държавата РЕКЕТИРА !?? Aко тези управляващи са лоши, защо замениха предните ако са били по добри !? И ако не бизнеса то тогава кой финансира партиите които назначават хора на "държавна службичка"? ??? :D...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 11 години
Страхо, Страхоо, за какви 4 години ми говориш. С тая скорост, с която се движим и за 400 няма да се измъкнем от ямата.Аз лично продължавам да твърдя, че ние вървим назад, а не напред. И моля те не наричай икономиката криминална, освен ако не става дума за производство на дрога. Криминална в нашия случай е държавата, която се е превърнала в най-обикновена рекетьорска фирма. Истинските престъпници в България не са производителите. Истинските престъпници носят съдийски тоги, униформи или заемат постове на министри. Това е организираната и напълно узаконена престъпност в България. Тези с престъпните наклонности драпат с нокти и зъби да се докопат до някоя ДЪРЖАВНА СЛУЖБИЧКА. Това е мое лично мнение, но всички, които служат на държавата са служители на една престъпна организация. Не очаквайтеи да ви плащаме данъци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 0 rate down comment 0
Longin
преди 11 години
"Как трябваше да премине българският преход?-СУГАРЕВ: Като в Полша, Чехия и Унгария. Трябваше хората да имат малко повече кураж и малко повече личностна самоинициатива. Трябваше да не се страхуват толкова, защото България се оказа ПЪРВАТА страна, в която хората доброволно със свободни избори избраха ПАК комунизма, което е абсолютен прецедент. Трябваше малките моменти, в които десницата имаше цялата власт в свои ръце, да действат по-решително, по-безкомпромисно, но и с по-дълбока вътрешна перспектива."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 0 rate down comment 0
george353
преди 11 години
Браво! Браво на Герб. Такива сериозни строителни проекти имаше само по времето на бай Тошо и то когато старата съветска номенклатура даваше с пълни шепи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Всеки би се затруднил, да намери пример изобщо в историята, от как държавите съществуват, за четири години да бъде изграден рая. За четири години!!!!! Правителствата са върха на айсберга. Гръбнака на всяка държава е администрацията. //За подмяна или "финна настройка" на държавна администрация по ЗАКОНЕН път са нужни ДЕСЕТИЛЕТИЯ а не 4 години особенно при състоянието на съдебната ни система//. А тя, администрацията не се смени / с малки изключения/ с идването на ГЕРБ на власт. "Независимата" съдебна система също не се е сменила.Там също човек трябва да е наивен да очаква промяна в рамките на 4 години. И там се иска поне десетилетие. Президента също не беше сменен тогава и т.н Защо не споменаваш тяхното влияние в процесите а стоварваш вината единствено върху ГЕРБ? Хубаво е нещата да се гледат от повече страни и гледни точки.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 0 rate down comment 0
amanotumnici
преди 11 години
Тези отговори ги слушаме вече четири години. Нищо ново под слънцето. Все ви е виновна тройната коалиция, Виденов и Костов. Понеже правосъдната система е "независима" отговорността пада и върху нея. Ами къде сте ВИЕ, вие управляващите в цялата схема?! Зададох няколко въпроса, не ме интересува какъв е отговора от името на предишното управление, а ме интересува отговора от сегашното управление. Защо за последните няколко години задлъжнялостта на страната се увеличи, защо народа стана по-мизерен, защо няма работа за хората, а защо такива като Цецо купуват шест апартамента за две години с изпрани пари на занижени цени декларирани пред държавата за да не се платят данъците, които трябва? Защо Лъчо Мозъка е генеколог на мъже? Въпроси още много, ама страшно много ... За някакъв тунел ми говорите, сигурно и магистрала ще споменете, но хората не са в тунела с асфалта в уста, а в една дълбока дупка с фекалии. За последните няколко години народа затъна още по-дълбоко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Прав си, асфалт не се яде, ама като закъснееш за работа с 20 минути, защото си ги прекарал на бившото кръстовище на телевизионната кула и шефът те уволни, може и асфалт да проядеш.Остави задръстванията :D:D:D А като си даде парите за нафтата на Лукойл пак асфалта ще е вкусен! Щото в тези задръствания се харчат много парички и то точно от джоба на най бедните! Оскъпяването на произведения продукт /поради затрудненото и оскъпено предвижване/ , допълнително подобрява вкуса на асфалта ! Стреса няма да го споменаваме. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
двата поста са кратък отговор към " amanotumnici " :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още