IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът откри кръстовището на две нива при телевизионната кула

До края на годината ще бъде пуснато и кръстовището при ВМА на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски", обеща Бойко Борисов

13:03 | 28.11.12 г. 27
<p>
	<em>Премиерът Борисов, кметът Йорданка Фандъкова и президентът на &bdquo;Главболгарстрой&rdquo; АД Симеон Пешов отриха кръстовището на две нива при телевизионната кула&nbsp;</em>&nbsp; Снимка: БТА</p>

Премиерът Борисов, кметът Йорданка Фандъкова и президентът на „Главболгарстрой” АД Симеон Пешов отриха кръстовището на две нива при телевизионната кула   Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова отриха официално кръстовището на две нива при телевизионната кула, съобщи БТА.

То е изградено със средства на Столичната община, като целта е да се отпуши „тапата” от автомобили, която се образуваше в района.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова посочи, че кръстовището при телевизионната кула е завършено само за няколко месеца и е пуснато предсрочно. Със спестените пари от проекта са обновени три километра от булевард "Драган Цанков" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", допълни Фандъкова.

Стойността на строително-монтажните работи е 19 млн. лв. Подменени са 7000 квадратни метра тротоарни настилки с унипаваж, поставено е ново улично осветление, монтирани са светлоотразителни сфери в асфалта за безопасно движение.

"Мечтите на много поколения софиянци да имат метро, естакади и паркинги се сбъдват. Направеното от нас остава за поколенията", заяви на официалното откриване Бойко Борисов.

До края на годината ще бъде пуснато и кръстовището на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски". Кметът посочи, че кръстовището при Военно-медицинска академия е трябвало да бъде завършено през февруари догодина, но работата върви в срок и обещанието на изпълнителите е да бъде пуснато в експлоатация предсрочно. Това обаче зависи и от метеорологичните условия, уточни Фандъкова. Тя съобщи, че в момента там се поставят шумоизолиращи елементи, ще има и естетични шумиоизолиращи стени, така че движението на автомобилите да не пречи на живеещите в района.

На финалната права е и рехабилитацията на булевард "Бъкстон".

Следващата година ще бъдат изградени кръстовищата на булевардите "Иван Гешов" и "България" и при Семинарията и бул. „Симеоновско шосе”. Предстои обновяване на „Цариградско шосе” и булевард „Дондуков”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Отговори се чакат на следните въпроси: Отговори накратко:Защо доходите ни продължават да са последни в Европа? -- Защото тръгваме от много ниска база завещана ни през мандата на БСП в средата на 90-те, когато формираха новата червена боржуажия справка състоянието на икономиката по Виденово!Защо безработицата расте? Защото икономиката ни над 80% е криминална и е нормално при натиск от страна на държавата да спазва правилата, този бизнес да изпитва затруднения и от там да съкращава работни места. Разбира се има и некриминален такъв, който страда, но то е поради неизбежните в такава среда връзки с криминалния /покрай сухото гори и мокрото!. Общото между тях е, че със сигурност имат ресурси да издържат 4 години за разлика от работещите на заплати при тях. Това им позволява да ги манипулират в свой интерес посочвайки като причина за състоянието им, тези които на практика ги защитават. Или поне се опитват!Защо народа мизерства? Мизерията идва от липсата на ПРАВОСЪДИЕ основно.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
.........................Липсата му води до гореспоменатото.Защо няма образователна и здравоопазваща система? Поради липса на ПРАВОСЪДИЕ и правоохраняване което води до избуяване на корупционни схеми които изсмукват всеки подаден към системата ресурс!Защо няма бъдеще за хората? Отговора е отново ПРАВОСЪДИЕТО!КОЙ ИМА СМЕТКА ОТ ПОДОБНА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА? КОЙ ПОДДЪРЖАШЕ ТОВА СТАТУКВО ТОЛКОВА ГОДИНИ? Мисля че на всички е ясно чии бяха ключовите фигури в нея. Дали ГЕРБ ще продължат статуквото , предстои да разберем. Едно е ясно: досега конците там дърпаха други. Ще ги познаете по воплите при всеки опит за промяна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 0
tonitov
преди 11 години
Ле ле колко пари за крадене, а те ги закопаха в някакво кръстовище само за няколко месеца. Тройната коалиция прави един аутобан два мандата с два километра по-къс и с 15см по-тесен. Определението всички крадат се ползва от крадците за да за воалират собствените си деяния. Имало такива които са могли и да строят, явно защото по-малко крадат, за разлика от тези който само крадат и викат, "всички са крадци". Няма две решения, има само едно да избираме тези които и строят, а не само крадат и страната ни ще започне да излиза от тунела, където я връщат тези който крещят, че всички крадат и се надяват за пети път да ни върнат в началото на тунела.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 0
amanotumnici
преди 11 години
Страната ни има много сравнителни предимства спрямо други страни в Европа. Нямаме големи находища на суровини, но имаме идеалните условия за всякакъв вид туризъм - морски, планиниски, за летен и зимен сезон. Имаме плодородна земя. Имаме излишък от електрическа енергия. Защо продължаваме да сме най-мирезрин в Европа? Не търсете отговорите в социализма, комунизма итн., отговорът е в системата. Тя е насочена да изсмуква от народа пари и да ги източва към офшорки в чужбина, от там в имоти итн. за богопомазаните във властта. Това е системата на държава от третия свят. Защо някои държави, които имат нефт са мизерни? Поради същата причина - корумпирана и крадлива власт. Ние сме шепа народ, а тези във властта лапат безобразно, защото знаят, че нито има съдебна система да ги вкара в затвора, нито има народ да ги линчува. Има две решения, или властта решава сама да не краде или народа изкарва публично власта и я ... досетете се. Но второто е крайният вариянт, нежелателен за никой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 0
opelastra2000
преди 11 години
Ами, доверявам се на националната статистика за процента на висшистите. Или и тя е компроментирана от ГЕРБ?Не, далеч не съм привърженик на това само висшистите да имат работа, но я се опитай да ми отговориш смислено на въпроса какво прави всеки 4-ти между 15 и 29 години, като нито учи, нито работи - мързелува и чака социални помощи или мързелува и се надява на мама и тате?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 0
opelastra2000
преди 11 години
Много се радвам, че най-накрая някой откри формулата за увеличение на доходите на хората. Предлагам ти да я направиш достояние на управляващите, за да се оправим най-накрая.Гледай сега - не деля правителствата на "наши" и "ваши", най-малкото защото нямам "мои". Всеки има някакви предпочитания, затова има повече от една партия в държавата и затова повече от една партия има представителство в парламента. Идеята ми е:1/ Когато някой направи нещо полезно за обществото, да му се признае, дори да не е от "нашите"2/ Да спрем да обвиняваме всеки и всичко за собствените си несполуки. Ти ако си толкова недоволен от живота си, защо не прекара последния половин час в търсне на решение, ами пишеш във форума?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 11 години
Хъм , наскоро проверих и се оказа че сме били на последно място по доходи и по времето на зрелия соц ? А също и след последните между социалистическите страни ?? А защо сме най-бедни : елементарния отговор е че сме на последно място по БВП/на човек и съответно сме на последно място по доходи . Отговора ЗАЩО е така е доста дълък и се свежда най общо до това : може ли да се развива социализъм в страна от дребни собственици - занаятчии и земеделци ? Май доста дълго се опитвахме да отговорим на въпроса :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 0
amanotumnici
преди 11 години
Опааа, дойдоха и другите отговори, но ... те осцилират между смешното и трагичното. Трудно ми е да преценя на къде точно клонят.Как сметна, че процента на висшисти в България е най-нисък? Това е пълна глупост, но да предположим, че е така ... е и? Само висшистите ли трябва да работят? Другите явно кучета ги яли. До тук политиката на правителството почти се покрива с изказването ти.Между другото, аз съм си свършил работата и си изразявам свободно мнението. Не се опитвам да споря с никой. Радвам се, че поне си призна, че скатаваш, но хубаво е да си признаят и управляващите това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 0
amanotumnici
преди 11 години
Приятелю, толкова се напъна в началото на речта, че ще дадеш отговори на въпросите, че чак ми стана любопитно. Накрая се замислих, текста ли не успя да ти се вмести, че да прочета отговорите или просто си се пообръркал.Заводът, който вероятно Меркел е открила ще генерира може би толкова добавена стойност, колкото цялата ни държавица. Дано и ние стигнем до там, а не да правим цирк с поставен нов светофар.Относно закъсненията, тръгни по-рано, че да не закъснееш, така няма да ядеш асфалт и други подобни производни.На последните съществени въпроси не прочетох отговор освен едно оправдание със световната криза. Е, има напредък, можеше да се оправдаете с тройната коалиция или с Костов и Виденов. Аз ще ти дам по правилен отговор на въпроса, който измъчи нещо да напишеш - нека властта да спре да краде и ***. Ето, така ще се увеличат доходите на хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 0
opelastra2000
преди 11 години
Свърши ми мястото и затова продължавам:2/ Защото:а/ сме нацията в ЕС с най-нисък процент на висшистиб/ близо 1/4 от хората между 15 и 29 години нито учат, нито работят - а какво по дяволите правят тогава?в/ защото с теб в момента седим в един форум и спорим вместо да си вършим работата и да помагаме на компаниите ни да се развиват; с две думи - скатаваме от работа, както много голяма част от хората в България3. Народът мизерства в голяма степен заради горните 2 точки.4. Тук виновните са както правителството, така и хората.5. Говори за себе си, никой няма да дойде да ти хвърли бъдещето в ръцете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още