fallback

Яне Янев: Саша Безуханова ще бъде премиер в служебното правителство

За служебен министър на земеделието и храните спрягали Камен Колчев, един от собствениците на "Елана"

12:07 | 02.03.13 г. 16

Договорено е, че постът на министър-председател в бъдещото служебно правителство ще заема Саша Безуханова. Това заяви лидерът на партия РЗС Яне Янев пред bTV, като се позова на свои източници, които работят в президентската администрация.

По негови думи хората там говорели открито по повод назначаването на служебно правителство и разпределянето на постовете. 

Безуханова е директор на отдел "Публична администрация" в HP за развиващите се пазари. Преди да заеме тази позиция, в продължение на три години тя е директор направление "Публична администрация" в НР за Централна и Източна Европа. 

Същевременно лидерът на РЗС допълни, че служебен министър на земеделието и храните най-вероятно ще бъде Камен Колчев, който понастоящем е сред собствениците на "Елана".

"Президентът ще даде властта на една групировка, той работи по съседски. Кръгът "Прокопиев" ще управлява служебното правителство", коментира още той, визирайки Иво Прокопиев, един от собствениците на медията "Икономедия".

Янев посочи, че въпрносното свикване на Обществения съвет се използва, като порочна практика за "замазване на очите" на обществеността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
fallback