IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Искров или Дянков са възможните кандидатури за премиер до изборите

По-рано днес финансовият министър в оставка неофициално се е срещнал с президента Росен Плевнелиев

20:49 | 21.02.13 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателят на централната банка в София Иван Искров. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Председателят на централната банка в София Иван Искров. Снимка: Ройтерс

Шефът на централната банка Иван Искров или финансовият министър в оставка Симеон Дянков са най-вероятните кандидатури за служебен премиер до изборите, съобщава Руската информационна агенция Новости, позовавайки се на неназовани източници.

Според изданието по-рано днес Дянков неофициално се е срещнал с президента Росен Плевнелиев.

Утре Плевнелиев стартира консултации за съставяне на ново правителство с парламентарно представените партии.

Предсрочни парламентарни избори вероятно ще бъдат насрочени за края на април или началото на май.

Премиерът в оставка Бойко Борисов вече обяви, че няма да участва във формирането на служебен кабинет. Опозиционните партии също поеха курс към предсрочни избори.

БСП и ДПС декларираха, че няма да поемат отговорност за съставянето на кабинет в рамките на този парламент. От ДПС поискаха предсрочните избори да се проведат на 28 април.

Засега единствен лидерът на РЗС Яне Янев смята, че е готов за премиер, а вчера намекна, че е възможно да възстанови парламентарната си група.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Само дето тоя новия, независимия и неопетнения трябва да го потърсим извън България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 4
manwvk
преди 11 години
Какъв Дянков, какъв Искров , какво Яне! Хорото казаха НОВ НЕЗАВИСИМ И НЕОПЕТНЕН ЧОВЕК! Клоуна да си опича ума!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 2
lewis
преди 11 години
Инвестор-а е страхотен сайт и най-хубавото е, че повечето коментари се постват от що-годе грамотни хора. Аз едно не мога да разбера, защо която и да е институция трябва да се съобразява с мнението на ТЪЛПАТА, защото аз не окачествяват тези протести като граждански, просто, защото в милата ни Родина такова животно като гражданско общество, не съществува. Оставете институциите да си вършат работата и да назначат ЕКСПЕРТИ, г-н Дянков показа, че е такъв, щом за 4 години не успя да свали *** пред МВФ, както огромна част от останалите страни.Да се надяваме, че изобрът ще е разумен, понеже качествени хора има, е да в голяма част те са партийно обвързани, макар и някои да не го показват, но какво значение има, при положение, че този кабинет няма да има правата, каквито има нормалния такъв!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 32 rate down comment 3
vaskab
преди 11 години
Всички вие, които се правите на отворковци и много умни, ако бяхте такива щяхте да бъдете на Дондуков 2.За служебния кабинет отговорността е на президента, така че бъдете добри да оставите на него правото да реши кой ще е начело на служебното правителство.И престанете да го наричате първа дама. Да си бяхте избрали Багата или Митьо Пищова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 17
mos70
преди 11 години
Какъв Яне, какви 5 лева, бе? Тая лакома за кеш и крадлива мижитурка, или пък кожодера на народа-Дянков, или "гъстака" клептобанкера със заплата от 250 хилки Хампарцумян - Искров, ако някой от тях бъде сложен за служебен премиер, ще има масови тотални протести в цялата страна!Да внимава много Първата Дама, какви ше ги накъдри....защото както и вчера писах- да се готви Клептобанкера и цялата му клика, че там протестите са тотални!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 11
aldy
преди 11 години
"...Иван Искров или Дянков са възможните кандидатури за премиер до изборите..."Другите са НЕВЪЗМОЖНИ, така ли ве Инвесторе? Машаллах!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 19
mos70
преди 11 години
Абе вие в ред ли сте, бе??!? Как служебен премиер ше ми бъде лицето Дянков, или Искров! И двамата са политически лица- единият от които действащ! Ако Първата Дама, даде мандат на един от двамата, легитимността на изборите ще бъде оспорвана до дупка, и може да се стегне до сериозни граждански сблъсаци! Служебен премиер и министри трябва да са изцяло странични, непартийни лица! Първата Дама много да внимава, какви глупости ще направи, и дали ще успее да се еманципира и да превърне в Първия Мъж!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 2
nobel
преди 11 години
Аз заставам твърдо зад кандидатурата на господин Яне. Какво не му харесвате на човека? Да не мислите, че ще ни изложи много повече от останалите? Амиии. И те се справят много добре.Това е шега. Пиша това пояснение, че да не вземе някой да си помисли, че съм сериозен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 24 rate down comment 6
lyusien
преди 11 години
Аз съм фен на Дянков и мисля че ще се справи перфектно като премиер във служебното правителство Искров ? Искров да си оправя банките Има много какво да се прави във тази система
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 25 rate down comment 7
bertram
преди 11 години
ако трябва да избирам между двамата 2 ръце и 2 крака за Дянков...просто е бил в *** последните 4 години и няма изненади за него..докато едно е БНБ в условия на борд, а съвсем друго МС в условия на кешова недостатъчност в цялата държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още