IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическата комисия в парламента отхвърли проект на БСП за по-евтин ток

Проектът предвиждаше потребителите, които ползват по-малко ток да плащат по-ниска цена от тези, които потребяват повече

15:00 | 12.03.13 г. 2
Икономическата комисия в парламента отхвърли проект на БСП за по-евтин ток

Депутатите от парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм отхвърлиха проект за намаляване цените на тока и осигуряване на базовите потребности на потребителите на приемливи цени. Идеята бе да се възложи на Министерския съвет и Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да предприемат мерки в тази посока, предаде БТА.

„За” предложението в икономическата комисия гласуваха петима депутати, а 11 се въздържаха. 

Припомняме, че проектът за промяна бе внесен от Михаил Миков и група народни представители от „Коалиция за България“. То предвиждаше преференциални цени до 75 киловата дневна и до 100 киловата нощна тарифа. Така ще бъдат облагодетелствани тези, които потребяват по-малко количество електричество.

Освен това в предложението се предвиждаше да не се спира електрозахранването при просрочване на плащанията до май 2013 г.

Очаква се въпреки отхвърлянето му, проекторешението да бъде обсъдено и в пленарна зала, тъй като председателят на парламента Цецка Цачева пое ангажимент да го включи в дневния ред независимо от решението на икономическата комисия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Това е само предизборен ход.Има ли някой, който си мисли друго?Когато си в опозиция е идеалната възможност да правиш невъзможни и неизпълними обещания защото така или иначе няма кой да ги подкрепи.НО предизборната реклама ти излиза БЕЗПЛАТНОООООО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
993
преди 11 години
"Проектът предвиждаше потребителите, които ползват по-малко ток да плащат по-ниска цена от тези, които потребяват повече"Това само червени глави, неразбиращи принципите на пазара, могат да го измислят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още