fallback

Кристиан Кръстев: Няма да позволя продажбата на БДЖ на безценица

"Нищо няма да спирам, всичко започнато ще се движи на максимални обороти“, заяви служебният министър на транспорта

13:10 | 13.03.13 г. 2

Няма да допусна продажбата на БДЖ „Товарни превози“ да се случи на безценица. Това заяви новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев, който е част от екипа на служебното правителство, по време на символичната церемония по стъпване в длъжност на служебния кабинет.

Кръстев посочи, че срокът за приватизацията на товарното звено на железницата е удължен с 16 дни и ако продажбата наистина се осъществи тя ще бъде на „адекватна, пазарна цена“.

По негови думи ресорното министерство ще започне изготвянето паралелно на план за оздравяване на железниците и няма да бъде чакан последният ден от приватизационната процедура, за да бъдат предприети действия за подобряване на състоянието на дружеството.

Кръстев очерта основните моменти, към които ще наблегне, докато заема ръководния пост в транспортното министерство.

Плавният и спокоен преход към парламентарните избори, без сътресения в администрацията и търговските дружества ще бъдат част от целите му.

“Нищо няма да спирам, всичко започнато ще се движи на максимални обороти“, добави Кристиан Кръстев.

Досегашният ресорен министър Ивайло Московски коментира, че Кристиан Кръстев е доказал професионализма си след години работа в сферата на транспорта, което е предпоставка, че ще изгражда стабилността на системата и ще продължи започналите проекти.

Служебният министър заяви, че ще разчита досегашният заместник-министър Валери Борисов да остане в новия екип, ако кандидатурата му бъде одобрена от служебния премиер Марин Райков. Жена ще бъде определена за втори заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията до края на седмицата.

Кристиан Кръстев изрази надежди за партньорство с новия министър, отговорен за развитието на електронното правителство Роман Василев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:01 | 11.09.22 г.
fallback