IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият екоминистър готов да работи в конструктивен диалог с гражданските организации

Юлиян Попов заяви готовност да създаде консултативен съвет и да отговори на обществените очаквания и искания

13:02 | 13.03.13 г.
Новият екоминистър готов да работи в конструктивен диалог с гражданските организации

Новият министър на околната среда и водите Юлиян Попов заяви готовността си да работи в конструктивен диалог с гражданските организации и да създаде консултативен съвет, с което да отговори на обществените очаквания и искания, предаде БТА.

Като приоритет на цялото правителство служебният екоминистър определи запазването на ефективното функциониране на институциите и изрази мнение, че за ресорното му ведомство тази задача няма да е трудна.

Ще имате много трудната задача да пазите баланса между икономическото развитие и околната среда, оставям силен екип от професионалисти, които ще са вашите стълбове, каза при символичното предаване на ключа на министерството досегашният министър Нона Караджова.

„От министерство с изключително много проблеми, което поех в средата на 2009 г., в момента във ведомството има ред и стабилност“, добави тя и изрази готовността си за съдействие на новия министър.

Юлиян Попов заяви, че не идва със "своите хора" и се надява да работи с досегашните заместник-министри. „Това не зависи от мен, а от тях, оставките им са процедурно изискване за политическия кабинет“, коментира той.

В отговор на въпрос ще внесе ли предложение за промяна на Плана за управление на националния парк „Пирин“ в Министерския съвет, каквото е искането на община Банско, новият министър каза, че първо ще трябва да се запознае с предложението, ще го обсъди с колегите си и ще прецени дали може да внася такъв план в рамките на служебното правителство, което има ограничен мандат - както по отношение на функциите си, така и по отношение на времето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още