fallback

Министърът на икономиката предлага на ДКЕВР промени в регулациите

Ще се търсят промени и при ВЕИ производителите, съобщи Асен Василев

17:11 | 22.03.13 г. 4

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще предложи на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) някои промени в регулациите. Това съобщи днес министърът на икономиката Асен Василев по време на пресконференция във ведомството.

До това решение Василев е стигнал след проведени разговори с всички „участници по енергийната верига“ - миньори, граждани, ръководството на БЕХ, ВЕИ произоводители и представители на ЕРП-тата. 

Василев отказа да даде подробна информация кои са конкретните промени, които МИЕТ ще се опита да въведе. Той единствено обясни, че предложенията на икономическото министерство ще минат през производителите на ВЕИ енергия, заводските централи, предвижда се и в промени в някои регулации, които ДКЕВР ще трябва да промени.

Служебният министър уточни, че въпросните мерки вече са обсъдени с бранша, но ще бъдат официално обявени в понеделник, когато завършат и последните консултации с представителите на сектора.

„Навсякъде по веригата в енергетиката има натрупано напрежение най-вече поради това как е бил управляван ресорът в последните 20 години", коментира служебният министър.

На журналистически въпрос във връзка с това дали ще има евентуални рокади на управленските постове в Български енергиен холдинг, Василев заяви, че все още не е готов да обяви конкретни имена. "Промени със сигурност ще има и те ще бъдат оповестени в близките седмици", заяви той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
fallback