IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът на икономиката предлага на ДКЕВР промени в регулациите

Ще се търсят промени и при ВЕИ производителите, съобщи Асен Василев

17:11 | 22.03.13 г. 4
Министърът на икономиката предлага на ДКЕВР промени в регулациите

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще предложи на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) някои промени в регулациите. Това съобщи днес министърът на икономиката Асен Василев по време на пресконференция във ведомството.

До това решение Василев е стигнал след проведени разговори с всички „участници по енергийната верига“ - миньори, граждани, ръководството на БЕХ, ВЕИ произоводители и представители на ЕРП-тата. 

Василев отказа да даде подробна информация кои са конкретните промени, които МИЕТ ще се опита да въведе. Той единствено обясни, че предложенията на икономическото министерство ще минат през производителите на ВЕИ енергия, заводските централи, предвижда се и в промени в някои регулации, които ДКЕВР ще трябва да промени.

Служебният министър уточни, че въпросните мерки вече са обсъдени с бранша, но ще бъдат официално обявени в понеделник, когато завършат и последните консултации с представителите на сектора.

„Навсякъде по веригата в енергетиката има натрупано напрежение най-вече поради това как е бил управляван ресорът в последните 20 години", коментира служебният министър.

На журналистически въпрос във връзка с това дали ще има евентуални рокади на управленските постове в Български енергиен холдинг, Василев заяви, че все още не е готов да обяви конкретни имена. "Промени със сигурност ще има и те ще бъдат оповестени в близките седмици", заяви той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Spaikcho
преди 11 години
Като за начало трябва понятието ВЕИ трябва да бъде разделено на отделните видове производство на зелена енергия. Когато се използва общия знаменател ВЕИ обикновенните хора си казват, ВЕИ - много скъпо, но всъщност когато се изнесът точни данни за инсталирани мощости и цена на искупуване + добавка става ясно, че има ВЕИ, които произвеждат доста евтин ток.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
rumen221
преди 11 години
НОВАТА ЛИНИЯ НА ЕС...- ЦЯЛА ЕВРОПА ВЕЧЕ СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БЕЗВЪГЛЕРОДНА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ...НОВАТА ФОРМУЛИРОВКА Е...:- "ПЪЛНА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ В ЕНЕРГЕТИКАТА И ВЪВЕЖДАНЕ НА 100% КОНКУРЕНЦИЯ, БЕЗ ПРЕФЕРЕНЦИИ...!!!!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
ANS9983
преди 11 години
BOSCH излиза от соларния бизнес!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
rumen221
преди 11 години
ДРЪН, ДРЪН...- ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА, Е ЕДИНСТВЕНАТА ГАРАНТИРАЩА НИСКИ ПАЗАРНИ ЦЕНИ..., И Е ПАНАЦЕЯТА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ НА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА...1. НЕЗАБАВНО ВЪВЕЖДАНЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА НА ТРЕТИЯ ЛИБЕРАЛИЗАЦИОНЕН ПАКЕТ НА ЕС...!2. НЕЗАБАВНО ПУСКАНЕ НА 3 И 4 БЛОКОВЕ В КОЗЛОДУЙ...!!3. ДОСТРОЯВАНЕ НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ...!!!- ВЕИ-тата СА ЕКЗОТИЧНО И БЕЗУМНО СКЪПО УДОВОЛСТВИЕ ЗА БОГАТИ ДЪРЖАВИ...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още