IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгения Харитонова е новият председател на ДКЕВР

Правителството одобри целеви субсидии за бюджетите на общините Варна и Русе

20:24 | 08.03.13 г. 6
Евгения Харитонова е новият председател на ДКЕВР

Правителството в оставка определи Евгения Харитонова за председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), съобщиха от правителствената информационна служба. Харитонова ще довърши мандата на подалия оставка председател на комисията Юлиана Иванова, който изтича през септември 2014 година.

Съгласно Закона за енергетиката председателят и членовете на ДКЕВР се освобождават предсрочно само при изрично посочени в закона хипотези. В конкретния случай е налице една от тях, а именно - подадено писмено искане за освобождаване. Предвид на това е и необходимостта от своевременно избиране на председател на ДКЕВР при спазване на ограниченията и на изискванията на закона, допълват от "Дондуков 1".

Евгения Харитонова до момента бе заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор "енергетика".

Професионалната си кариера Евгения Харитонова започва през 1972 г. в "Техенерго" ЕАД. Заемала е и ръководни длъжности в Националната електрическа компания. През 1999 г. заедно със свои колеги работи за създаването на Държавната комисия за енергийно регулиране. От 2010 г. до 15 май 2012 г. е член на ДКЕВР.

Завършила е електроинженерство в Техническия университет в София. Има следдипломна квалификация по програма за управление в икономиката и енергетиката. През 1995 г. и 1997 г. специализира в Световната банка, а през 1999 г. в PAI и University of Bath, Лондон. През 2003 г. се обучава и в Академията за международна икономика в Берлин.

С друго решение правителството одобри целева субсидия за капиталови разходи в размер до 5,3 млн. лв. по бюджетите на общините Варна и Русе. На местната власт във Варна се отпускат 5 млн. лв. за финансиране на рехабилитацията на една от най-важните пътни артерии в града - бул. "Владислав Варненчик". С предоставените 300 000 лв. на община Русе ще бъдат обновени детски площадки в града.

Решенията на правителството са приети неприсъствено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
Юлиана Иванова - калинка, малинка гербаджииска
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 1
SEBULBA
преди 11 години
Оказа се, че цигараджиика нямала дори диплома за висше образование. Типичен пример за кадровата политика на ГЕРБ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
slavkovrr
преди 11 години
Някой може ли да напише по-точна биография за госпожата? Започва кариерата си през 1972 г., след като е завършила Техническия университет (ВМЕИ "Ленин")!През 1999 г. в PAI и University of Bath, Лондон. През 2003 г. се обучава и в Академията за международна икономика в Берлин.На колко години е била тогава, и на колко е сега?През 1999 г. заедно със свои колеги работи за създаването на Държавната комисия за енергийно регулиране. От 2010 г. до 15 май 2012 г. е член на ДКЕВР.Когато подписваше Семерджиев, тя какво правеше, беше ли съгласна с всичките му действия?И защо беше нужно да се назначава другата госпожа, с цигарите, можеше веднга да я назначат тази?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още