IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Не се отказваме от премахването на плоския данък

Ще потърсим начин за строителството на АЕЦ "Белене", категоричен е лидерът на БСП

10:24 | 04.04.13 г. 24
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Сергей Станишев</em> Снимка: <em>БТА</em></p>

Сергей Станишев Снимка: БТА

"Не се отказваме от премахването на плоския данък. Говорим за цялостна реформа на подоходното облагане. Ще запазим 10-процентния корпоративен данък, както и 10-процентната ставка за хората”, заяви лидерът на БСП пред NovaTV, като коментира част от основните параметри в предизборната платформа на партията.

„Не е справедливо човек с доходи от 10 хил. лв. да плаща същата ставка, както един учител и лекар“, категоричен бе същевременно лидерът на левицата.

Той уточни, че през втората половина от мандата, ако БСП спечели, ще се концентира върху семейното подоходно облагане: "Няма да има натоварване и несправедливост, но трябва да има и солидарност от страна на по-заможните”, каза Станишев.

Лидерът на левицата посочи, че вече четвърта година не са били актуализирани средствата, които се отпускат от държавата за майчинството. „Това не може да продължава по този начин и ние смятаме да го променим”, допълни той

По отношение на пенсионирането Станишев заяви, че БСП ще се фокусира върху възстановяването на швейцарското правило за индексиране на пенсиите. „Ще върнем швейцарското правило, защото ГЕРБ бъркаха в джоба на бедните и на майките, за да кърпят дупки в бюджета и въпреки това сметката от управлението им е на минус 9 млрд. лв.”

Все пак социалистът не успя да уточни откъде точно ще дойдат средствата, с които ще бъдат изпълнени всички тези обещания от страна на левицата. Единствено посочи, че именно затова е предложил Пламен Орешарски за министър-председател, който по негови думи бил "изключителен финансист".

„Не обещаваме, че ще изпълним неща, които са нереализуеми. Ситуацията е тежка”, каза социалистът.

Във връзка с проекта за изграждането на АЕЦ "Белене" Станишев не скри, че ако БСП спечелят изборите, ще се опитат да намерят начини за строителството ѝ. "Това е икономически проект и ще потърсим начините за него", уточни той.

Станишев посочи, че през следващата седмица партията ще представи цялостната си платформа в детайли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 38 rate down comment 8
bgMan
преди 11 години
Желенски - колкото повече упорствате, толкова повече ще падате надолу.Теб специално ще те взема за мезе тук във форума веднага след като минат изборите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 43 rate down comment 8
jujo_si
преди 11 години
Този льохман е за бесилото. Нали ако се въведе това никой няма да взима повече 10 хил, или ще мине в тънмата страна като се осигурява на малко пари или ако не може ще си направи фирма и ще стане фрилансър. Във всеки случай ще се убие и малкото желание на всички да съществуват големи заплати
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 40 rate down comment 8
bgMan
преди 11 години
Подозирам вече че jelenski може да е личен акаунт на Станишев, с който се опитва да покаже че все пак има някаква поддръжка тук-там.За пръв път след 1989г. виждам социалистите толкова уплашени, разстроени и разногласни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 52 rate down comment 8
Petar
преди 11 години
Пак ли ти бе Мен? :) Ти обаче яко ги защитаваш другарите? Пак да те питам кой подписа за Мариците да изкупуваме ток-а на Американците двойно по-скъпо от колкото излиза ток-а от АЕЦ-а. Сам си отговори ама даже като се наакате не спирате бе. И кой има най-големи интереси от Зелената енергия, олигарсите ги знаем от коя партия са. Та всияки или имат Фото волтаици или ветрогенератори със свързани лица или направо на майките им, синовете им и т.н. За справка Курумбашев, Гагаузов и т.н, които гласуваха законите в тотален конфликт на интереси и лобираха по него време. Смешни сте другари. Рапорт даден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 34 rate down comment 46
jelenski
преди 11 години
Така и трябва. Успех, г-н Станишев!! ГЕРБ загробиха обикновените граждани в полза на олигарсите и монополите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 62 rate down comment 8
Petar
преди 11 години
Като говорим за фрапираща разлика от производство и потребление. Произвеждаме 12000 Мегават/часа а потребяваме 5000. Почни сорян износ и задължение да се изкупува ток-а от Мариците 1 и 3 на високи цени + Волтаиците и вятърните токове :). Няма по кух от тоя. Кух е като 100 горски хралупи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 70 rate down comment 8
Rumen_
преди 11 години
Премахването на плоския данък по никакъв начин няма да помогне на бедните, а ще удари единствено т.н. "средна класа", или каквото е останало от нея. Ще помогне само хората с малко по-нормални доходи да станат по-бедни.Т.е. Станишев иска всички да са бедни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 58 rate down comment 8
ivan4o555
преди 11 години
Смешнишев скоро ще цъфне с червени прашки на страниците на Плейбой, представен от Мартин Захариев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 35 rate down comment 17
stanislavr
преди 11 години
Демек няма да има за кого да гласуваме, дотук всички са бъркали в качето с меда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 64 rate down comment 8
detonator
преди 11 години
"Намалиха АЕЦ наполовина заради излишъка от ток" Същия ден: "Ще потърсим начин за строителството на АЕЦ "Белене" - Смешнишев изтрещя тотално...На изборите ще се гласува основно за и против далаверите в Енергетиката,така ги виждам нещата аз...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още